Wat is meditatie?

Deze week in de podcast, de vraag: Wat is meditatie?

Een proces

Klinkt raar, maar eigenlijk is meditatie een proces in het brein. Het gebeurt vooral zonder dat je het door hebt en het speelt zich af op andere lagen van ons bewustzijn. Hoewel we vaak lijken te denken dat meditatie alles te maken heeft met zitten op een berg en daar Ohm zeggen (ja dat kan) is de realiteit anders. Een omgeving kan bijdragen. Het kan zeker helpen de meditatieve staat makkelijker te bereiken, maar IS het meditatie? Nee.

Subjectief

Meditatie is misschien ook wel heel subjectief. Want iedereen die het al dan niet beoefend heeft er een ander idee van. Is het voor jou hardlopen en voor een ander fietsen, kan het voor heel iemand anders wel 5 minuten zitten in stilte zijn. Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet. Het maakt alleen uit wat er gebeurt in het brein. En dat kunnen we meten met een EEG.

Hoe zit dat precies?

Dat leg ik je uit in de podcast van deze week, waarin je precies hoort wat meditatie is. En dan zal je ook duidelijk worden wat meditatie NIET is, want ook daarover verschillen de meningen nogal. Dus ga rustig zitten (lotushouding is optioneel) en luister naar de podcast, zodat je de komende weken precies weet waar je mee bezig gaat. Waarom? Omdat er meditaties online komen, die jou gaan helpen om ook tot rust te komen en de chaos in je hoofd te temperen. Kunnen we juist nu goed gebruiken.

Wat is meditatie?

De podcast kun je vinden door hieronder op de link te klikken. Als je het leuk vindt kun je je abonneren op m’n podcast bij Apple of Spotify, dan weet je direct wanneer er een nieuwe uitkomt. En anders houd je gewoon de website in de gaten, want ook daarop komen de nieuwe meditaties voorbij. Tot de volgende keer!

Klik hier om te luisteren via Spotify

Klik hier voor Apple iTunes

 

 

Facebooktwitterpinterest

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Positive Me
Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 25 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Body & Mind