Louboutin Decollete Pigalle

Oké ik heb deze video heel lang laten liggen, waarom weet ik niet, maar ineens, in een oude map van mei dit jaar, vond ik de unboxing van mijn eerste paar Louboutins terug! Waarom deze niet gemonteerd is en waarom ik hem lang heb laten liggen weet ik niet, maar toen ik terugkeek leek het me ineens waardevolle informatie. Zelf heb ik namelijk bij het bestellen veel moeite gehad met de maten en de vormen van de schoenen (ik bestelde online). Om jullie een beetje te helpen bij dezelfde keuze, hieronder een lijstje met verschillen en maten.

Bekijk hier de video als je dat makkelijker vindt!

Louboutin Decollete Pigalle

Klassieke modellen

Ik ben gek van de klassieke modellen van Louboutin. SoKate in het bijzonder. Een mooie slanke en sexy schoen. Maar ook 12 cm hoog. Nu is dat niet té hoog, maar wel als je er een hele dag op wilt kunnen lopen. En mijn wens was zeker om ook op een bruiloft of random ander feestje te kunnen lopen op deze beauty’s. Dus ik ging op zoek naar hakken tussen de 8 en 10 cm. Mijn oog viel op de Decollete en Pigalle. Nu lijken deze beide heel erg op elkaar en ook op de SoKate.

Louboutin Decollete Pigalle

Na uren vergelijken besloot ik de Decollete in 37,5 te bestellen.

En toen die kwam was ik ‘over the moon’, de rode zool, het glimmende patent leer, een perfecte schoen. Ik dacht dat ik de juiste maat had genomen gebaseerd op wat ik online had gelezen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ze waren echt te groot, ik kon er niet op lopen. Dus ik stuurde ze terug en toen bleek dat de Decollete in 37 er niet was besloot ik de Pigalle (die volgens de geweldige klantenservice hetzelfde was) te proberen in 37.

De Pigalle in 37 kwam.

Mijn voet paste niet in de 37. Van de Pigalle had ik blijkbaar toch de 37,5 nodig. Maar nu had ik wel de tijd om de Pigalle goed te bestuderen en naast mijn herinnering aan de Decollete te houden.

Louboutin Decollete Pigalle

Al lijken de schoenen veel op elkaar, toch is goed te zien wat de verschillen zijn.

  • De ‘toebox’ van de Decollete is dunner en langer, de Pigalle is dikker en korter waardoor je hierdoor een grotere maat nodig hebt (vanwege de korte neus).
  • De hak van de Decollete is dunner, de Decollete heeft een echte stilettohak terwijl de Pigalle dikker is en ook dikker uitloopt onderaan.
  • De schacht van de Pigalle is iets breder dan de Decollete, dit is nauwelijks zichtbaar en merkbaar.

De Pigalle is meer een zakelijke nette pump die overal bij zal passen. Persoonlijk vind ik dat de Decollete ook overal bij past, maar ik zie ook duidelijk dat de Decollete sexyer is dan de Pigalle, dus dit zal niet voor iedereen gelden.

De maten zijn dus ook niet gelijk

Van de Decollete had ik mijn eigen maat nodig, een normale 37. Omdat bij deze in de neus meer ruimte heeft, vallen ze dus groter dan de Pigalle. De Pigalle heeft een kortere neus, ook al is deze iets hoger en breder, waardoor je een halve maat hoger kunt gaan zodat je tenen er comfortabel inpassen. Ik kon mijn tenen wel in de 37 proppen maar kon dan nauwelijks meer lopen. Ik vermoed dat ik bij de SoKate ook een halve maat hoger zou moeten, vanwege de hoogte waardoor je tenen in de neus geforceerd worden. Mijn Jimmy Choo Anouk (die exact op SoKate lijkt) heb ik ook in 37,5.

Louboutin Decollete Pigalle

Pasvorm en comfort

Louboutin schoenen zijn heel smal en het teendecollete van de Decollete en de SoKate zijn befaamd, ze vallen heel laag. Persoonlijk vind ik ze heel comfortabel en kan ik er goed op lopen, mits ik een hakhoogte van 8-10cm aanhoudt. 12 cm wordt lastig voor me, al loop ik elke dag op hoge hakken en ben ik dit van jongs af aan gewend. Door de buiging van de enkel en de geforceerde stand van de tenen is lopen niet comfortabel in 12cm. De Decollete in mijn eigen maat met 10cm zitten heerlijk, het patent leer is soepel en zacht en de schoen past als een handschoen. Ik kan er gemakkelijk een avond mee uit eten en heb dan geen last van mijn voeten. Perfect dus!

Louboutin Decollete Pigalle

En laten we eerlijk wezen, die rode zolen vervelen toch nooit?

Bekijk hier de unboxing van de Louboutins!

Louboutins koop je online hier: http://eu.christianlouboutin.com/nl_en/

En een alternatief voor mijn Jimmy Choos vind je hier: https://www.debijenkorf.nl/jimmy-choo-romy-85-pump-van-leer-met-glitter-9042080001-904208000198360?ref=%2Fjimmy-choo

Facebooktwitterpinterest

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Positive Me
Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 + 2 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.