Leefstijl op recept, boek met pil op de voorkant waar gezonde leefwijzen uitstromen, blauw, witte tekst

Dat je naar de dokter gaat en dan naar huis kunt zonder een ommetje langs de apotheek. Klinkt mij goed in de oren. Één van mijn grootste angsten is dat ze zegt ‘dat wordt een antibioticakuur’, waarop ik standaard zeg ‘kan het ook anders?’ Ja hoor, dat kan. Nu is er namelijk een Leefstijl op recept!

Een nodig boek

Dit boek komt op een goed moment. In een tijd waarin we ons meer en meer realiseren dat medicatie niet altijd een oplossing is. Met een generatie die wijzer begint te worden en inziet dat je niet alles kunt oplossen met een pil of prik. En met een overschot aan informatie van wat we-wel-en-niet zouden moeten doen. Hoe zie je dan door de bomen van gezondheid het bos nog? Daarvoor kun je dit boek van Jaqcui van Kemenade gebruiken.

Wat is het recept?

In dit boek wordt wetenschappelijk (in deel 1 krijg je echt veel informatie over de werking van je lichaam, inclusief stofjes en functies) uitgelegd wat het effect van suiker is, wat hormonen doen en hoe het lichaam moet ploeteren met de moderne voeding, slaappatronen en het andere geweld dat we onszelf aandoen.

Het recept? Voeding, beweging, slapen, stress en hormonen.

Je kunt het zelf doen

Misschien denk je nu ‘ja, ik snap het, gezond eten en goed slapen, beetje sporten en alles is in orde’. Dat kan kloppen, maar weet je hoe lastig het is om goed te slapen als je niet weet wat goed slapen is? En hoe moet je eigenlijk precies eten om je lichaam te ondersteunen? Oh en wist je dat vasten enorm belangrijk is voor je gezondheid? Ja intermittent fasting is een rage nu, maar er zit wel iets in, aldus het boek van Kemenade. Zoals met alles, als je niet precies weet wat je aan het doen bent, klooi je maar wat aan. Maar als je begrijpt waarom je het doet en wat je ermee wint, is er geen geklooi meer, dan is er focus.

Met een beetje hulp van leefstijl op recept

En die focus biedt Leefstijl op recept je. Een focus op jouw gezondheid. Niet om af te vallen, niet om minder wallen te hebben, niet omdat het mooi staat op Instagram, maar omdat je er gezonder van wordt. Omdat je je er beter door voelt. Fit bent. Precies zoals jij hoort te functioneren. Je lichaam zal je bedanken. En je geest trouwens ook!

Je kunt leefstijl op recept hier kopen.

Facebooktwitterpinterest

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Positive Me
Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 14 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Body & Mind