ipad toetsenbord ipad pro gebruik

Met de komst van de iPad Pro, hebben we er een nieuwe gadget bij. De iPad toetsenbord combinatie. Ik heb al deze gadgets en heb een sterke voorkeur ontwikkeld, vanwege een paar handige trucjes die ik toepas.

Apps en de cloud

Wat mij altijd tegenstond in het gebruiken van meerdere apparaten is dat ik hierop niet al mijn bestanden bij de hand had. Leek me lastig plus dan heeft het niet zoveel nut om te werken met verschillende apparaten. Dat is over met de komst van apps die synchroniseren en de cloud. En dat maakt ook dat ik mijn gedachten langzaam veranderd heb.

Asana

Zo werk ik met Asana om mijn projecten bij te houden. Natuurlijk deels om de ‘snazzy’ naam, want asana is het Sanskriet woord voor yogahouding. Maar ook omdat ik zocht naar een verzamelbak voor mijn to-do’s en per ongeluk stuitte op een manier om informatie van apparaat naar apparaat te krijgen. Meer over Asana en hoe ik het gebruik lees je hier.

Google Drive

Ik heb altijd een probleem met mijn opslagcapaciteit. Het is nooit genoeg. In mijn laptop zit 512GB en die is altijd tjokvol. Vooral met foto’s en video. Niet handig als je ook met Final Cut werkt. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dat vond ik in Google Drive. De keuze tussen Google, Onedrive en iCloud Drive (moeilijk voor mij als Apple purist) heb ik gemaakt omdat ik het idee had dat Google het meest apparaat overstijgend was en vanwege Google Docs.

Social Media apps

Voor mijn eigen socials en die van anderen binnen mijn bedrijf werk ik met Lightroom, Later, Hootsuite, Loomly en natuurlijk de social applicaties. Deze apps heb je voor laptop, desktop, iPhone en iPad en ze syncen als je aanpast op een ander apparaat. Zo heb je dus altijd al je werk bij je.

De vrouw en de tas

Onder mijn collega’s en vrienden sta ik bekend als de vrouw met de vele tassen. Ik heb altijd meerdere tassen bij me, die nog zwaar zijn ook. Een tas met lunch en water, een tas met m’n privé laptop, iPad en planner. Een tas met m’n werklaptop en paperassen per opdrachtgever. Ik sleep een halve werkkamer mee. Ook in privé situaties ben ik vaak te vinden met laptop, omdat ik altijd aan het werk ben. Dus als ik toevallig een half uurtje op je moet wachten, dan klap ik gauw nog even de laptop open.

De game-changers

Een manier om dit alles te combineren in een handige, werkbare modus, had ik tot voor kort niet gevonden. Ik deed alles met m’n laptop en sleepte daarnaast dus nog van alles mee, waaronder een iPad. Omdat ik de Asana-deel-opsla-Hack (weten wat het is? Lees dit!) had ontdekt, begon ik steeds meer te doen met Asana, mijn iPhone en mijn iPad.

Enter: het iPad toetsenbord.

ipad toetsenbord, ipad, ipad met toetsenbord

Welke je niet moet hebben

Wij hebben thuis drie iPads inmiddels, een van m’n werk, een van m’n bedrijf en een van de kinderen. Tel daarbij de Nintendo Switch, vier iPhones en twee werklaptops (en een desktop van manlief, niemand weet waarom we die hebben) op en je weet wat voor apparatenpark we hebben thuis.
(En ik ben dus degene die trots roept: nee hoor, wij hebben geen televisie, we kijken nooit.)

Je begrijpt dus ook dat ik met goed fatsoen geen iPad Pro kon aanschaffen, ook al wilde ik dat heel graag. Want toetsenbord. En dat leek me handig. Want al had ik de Asana-hack bedacht, het typen op zo’n ding wilde maar niet praktisch worden.

China

Dus ik kocht een toetsenbord op bol.com van een paar euro. En stuurde het dezelfde dag in dezelfde doos terug want: kapot.

Toen dacht ik, Coolblue dan. Beetje duurder, lijkt me prima. Again, zelfde dag, zelfde doos: kapot.

Een beetje in wanhoop maar toch ook in hoop (want wan-hoop, daar zit toch nog een lichtje in) bestelde ik de derde. Een dure. En ja, goedkoop is duurkoop want deze deed het perfect!

Welk iPad toetsenbord je wel moet hebben

De oude vertrouwde Logitech bleek een gouden greep. Doet het, doet het goed, verbindt vanzelf en werkt uitstekend! Typt nog lekker ook.

Dus terwijl ik dit typ, zit ik op m’n iPad. En zo dadelijk, zet ik dit met de WordPress app online. En nergens is daar een laptop aan te pas gekomen. Waardoor mijn tas vanmorgen bijna dicht kon! Een ware upgrade van de-tas-onmogelijk-dicht-krijgen-en-een-tweede-tas-meenemen.

Nooit meer anders

Ik zou het niet meer anders willen. Deze hack om m’n laptop niet mee te hoeven en toch m’n werk overal te hebben, is onbetaalbaar. Als mijn iPad met Tobo (een cool woord voor toetsenbord want dat is lang typen en deze uitleg is nog veel langer…) morgen ophoudt, koop ik overmorgen een nieuwe.

Zou ik nadenken over een iPhone met groter scherm als daar ook een toetsenbord bij zou zitten? Enerzijds wel: handig. Maar anderzijds nee. Want met een aparte iPad houd ik mijn werk en privé gescheiden.

Op m’n iPad zit m’n privé mail niet, m’n Whatsapp niet, geen berichten. Ik kan dus rustig m’n telefoon wegleggen met niet storen aan, terwijl ik aan het werk ben. Hoe relaxt!
Nee deze combinatie, wil ik echt niet meer kwijt!

Heb jij een iPad toetsenbord bij je iPad? Of niet? En welke apps gebruik jij hiervoor? Misschien heb je nog goede tips voor me, laat het hieronder weten!

Facebooktwitterpinterest

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Positive Me
Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 × 16 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Body & Mind