Bodyscan van voeten tot kruin

Even ontspannen en uit je hoofd komen? Dat kan een bodyscan voor je doen. Wat is een bodyscan?

Focus

Waar het om gaat in meditatie, is vaak dat we onze focus en aandacht naar een specifiek punt brengen. Door ons te concentreren op 1 punt, kunnen we andere gedachten loslaten en nemen we ze minder serieus. Nu is de meest logische focus in meditatie vaak onze ademhaling. Hoe dat werkt kun je terug horen in de Podcastaflevering: Wat is meditatie?

Op alles

Maar je kunt natuurlijk ook de focus op iets anders leggen. Een geluid, een gevoel, gewaarwording of zelfs iets in je blikveld. Makkelijk is het om iets te kiezen dat je altijd beschikbaar hebt. Want hoe vaker je dit doet, hoe beter je erin wordt. En als het je dan ook nog eens ontspanning en een gevoel van welbehagen oplevert, dan is dat nog beter!

Je lichaam als focuspunt

Als je op zoek bent naar zoiets, dan is het natuurlijk een open deur om je lichaam hiervoor te nemen. Je hebt het altijd bij je, het kan altijd wel wat ontspanning gebruiken en doordat je het diep voelt van binnen is het focussen op je lichaam vaak niet moeilijk. Door bewust je lichaam stap voor stap te ontspannen, krijg je de kans om systematisch je focus op je lichaam te leggen. Deze aandacht zal je helpen om steeds meer tot diepe ontspanning over te gaan.

Van lichamelijke ontspanning, naar geestelijke ontspanning

Als je hebt geluisterd naar de podcast ‘Wat is meditatie’? heb je misschien gehoord dat meditatie niets anders is dan het omlaag brengen van je hersenfrequenties. Dit gaat gepaard met het omlaag brengen van de ontspanning in je lichaam. In een andere blog zal ik dit beter toelichten, want het lijkt een beetje op slapen. Anyway, als je dus lichamelijk ontspannen bent, volgt je geest vanzelf.

Probeer het

Geen idee waar ik het over heb maar wel benieuwd? Probeer de bodyscan zelf. In deze podcast gaan we van je voeten naar je kruin, maar andersom kan natuurlijk ook prima!

Hier kun je ‘m luisteren.

Heb je meditaties die je graag wilt horen? Iets anders wat je kwijt wilt? Laat het weten in een comment hieronder.

Tot de volgende!

Klik hier om te luisteren via Spotify

Facebooktwitterpinterest

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Positive Me
Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
32 ⁄ 4 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Body & Mind