Acht Najaarstrends 2021 – herfst/winter mode

Saint laurent fall winter 2021 woman in colorful mini skirt

Natuurlijk staan de catwalks nu alweer vol met de 2022 mode, maar daar hangen de winkels niet mee vol. Om te weten wat jij deze herfst/winter 2021 kunt verwachten in de winkels en welke trends er nú gaande zijn, kijken we terug naar de catwalks van afgelopen seizoen. Hieronder vind je 8 trends, die we binnenkort in het straatbeeld kunnen verwachten, de najaarstrends 2021.

visual for fall/winter 2021 trends - najaarstrends 2021

1. Comfort is king (of Queen)

Dit seizoen nemen we duidelijk de lockdown nog mee in onze modekeuzes. Het mag allemaal lekker comfortabel, met wijde silhouetten, dikke knuffelige stoffen en veel lounge-achtige wear.

trend 1: comfort knit, wijd, warm

2. Kleuren zijn free

Het kleurpalet van deze fall/winter is duidelijk: alles kan, er zijn geen kleuren die niet meegenomen kunnen worden en combineren mag met alles! Maak het bont, maak het blauw, niemand maakt het iets uit deze winter. Vooral monochroom maakt haar opwachting, met veel outfits in een enkele kleur. Van top tot in het zwart mag ook, want ja, dat is ook gewoon een kleur.

visual herfst winter 2021 kleur

3. Sneeuw en wintersport inspo (ook al je niet skiet)

Aansluitend bij de heerlijjke comfort-mode past deze wintersport-esque take op mode. Of het je stijl nou is of niet, deze fashion zal je zeker warm houden en ervoor zorgen dat je klaar bent voor de koudere maanden. En voor een feest in de blokhut, met glühwein en foute muziek.

visual voor sneeuw en wintersport

4. Love for lace and glitter

Ook veel romantische en feestelijke stoffen vinden hun weg naar het modebeeld. We zijn klaar met thuiszitten, met doom&gloom, we willen naar buiten! Hoe beter dan in een glitter en kanten outfit deze winter? We willen terug naar een droomwereld van feesten, uitgaan en genieten. Of we daarheen gaan, wie zal het zeggen, maar onze kleding doet vermoeden dat we overal klaar voor zijn!

visual herfst winter 2021 kant en glitter

5. Speelse silhouetten

Zoals in de Comfort en Sneeuw fashion al gezegd werd, silhouetten. We zien wijde profielen, gemixt met strak, scheef, a-lijnen en ook de rechte broek vindt z’n weg steeds meer in het modebeeld (skinnylovers: begin maar te huilen). Zoals in de zomer de uitsnedes al een opwachting maakten, zo gaan we daar in de herfst/winter gewoon mee door.

6. Classy klassiek

Klassieke modellen zien we ook op veel catwalks terugkomen. We gaan naar normaal, work casual, oude yuppenstijl. Met hoekige pakken, mooie stoffen en soepelvallende patronen die nooit uit de mode zijn, zoals chino’s, blazers en bloezen. Kledingstukken die nooit uit de mode raken, die elk seizoen opduiken en die altijd passend zijn, in een 2021 (blazer)jasje.

visual klassieke trend herfst winter 2021

7. Pattern me please

Naast kleur maken ook patronen hun opwachting weer dit seizoen. Warme tinten in veelvuldig terugkerende patronen zien we op bijna elke catwalk terugkomen. Patronen combineren is ook al lang geen faux pas meer, dat bewijst fall/winter 2021 ook. Patronen zijn elk seizoen weer een groot succes, maar de oranje blauwe tonen die deze winter op de catwalk verschenen doen ook vermoeden dat winter en zomer patronen niet echt meer bestaan maar dat het doordragen van kleding wellicht ook een reactie is op global warming en de veranderde klimaatsomstandigheden in de wereld.

visual herfst winter trends 2021 patronen

8. Long loving lively

Lange silhouetten zijn het summum van dit seizoen. Hoe minder goed het in de wereld gaat, hoe langer de rokken worden. Daarin reflecteert de stand van zaken van de afgelopen twee jaar. Ook de rentestijging die te verwachten is en de economische impact hiervan laat het zien: de rok mag lang. In deze najaarstrends 2021 zien we de lijn die al ingezet leek in het voorjaar, ook toen zagen we roklengtes steeds verder naar de enkels afzakken.

lange mode herfst winter 2021 visual

Najaarstrends 2021 voor jou?

Deze kledingstijlen gaan we de winkels in zien druppelen komend seizoen. Hoeveel velen al een tijdlang een opgang hebben gezien, zoals de cosy comfort wear, de groter wordende jassen, felle kleuren en patroongebruik. Welke trends ga jij zeker dragen en welke echt niet? Ik ben niet van plan om aan de rechte broek te beginnen… Maar never say never!

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 × 22 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X