Back to home
in Body & Mind, Yoga

Wat is meditatie?

  • 23 april 2020
  • By Positive Me
  • 0 Comments
Wat is meditatie?

Deze week in de podcast, de vraag: Wat is meditatie?

Een proces

Klinkt raar, maar eigenlijk is meditatie een proces in het brein. Het gebeurt vooral zonder dat je het door hebt en het speelt zich af op andere lagen van ons bewustzijn. Hoewel we vaak lijken te denken dat meditatie alles te maken heeft met zitten op een berg en daar Ohm zeggen (ja dat kan) is de realiteit anders. Een omgeving kan bijdragen. Het kan zeker helpen de meditatieve staat makkelijker te bereiken, maar IS het meditatie? Nee.

Subjectief

Meditatie is misschien ook wel heel subjectief. Want iedereen die het al dan niet beoefend heeft er een ander idee van. Is het voor jou hardlopen en voor een ander fietsen, kan het voor heel iemand anders wel 5 minuten zitten in stilte zijn. Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet. Het maakt alleen uit wat er gebeurt in het brein. En dat kunnen we meten met een EEG.

Hoe zit dat precies?

Dat leg ik je uit in de podcast van deze week, waarin je precies hoort wat meditatie is. En dan zal je ook duidelijk worden wat meditatie NIET is, want ook daarover verschillen de meningen nogal. Dus ga rustig zitten (lotushouding is optioneel) en luister naar de podcast, zodat je de komende weken precies weet waar je mee bezig gaat. Waarom? Omdat er meditaties online komen, die jou gaan helpen om ook tot rust te komen en de chaos in je hoofd te temperen. Kunnen we juist nu goed gebruiken.

Wat is meditatie?

De podcast kun je vinden door hieronder op de link te klikken. Als je het leuk vindt kun je je abonneren op m’n podcast bij Apple of Spotify, dan weet je direct wanneer er een nieuwe uitkomt. En anders houd je gewoon de website in de gaten, want ook daarop komen de nieuwe meditaties voorbij. Tot de volgende keer!

Klik hier om te luisteren via Spotify

Klik hier voor Apple iTunes

 

 

Facebooktwitterpinterest
By Positive Me, 23 april 2020 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 × 20 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@