Back to home
in Body & Mind, Yoga

Groot nieuws! Positive Me Meditatie Podcast

  • 15 april 2020
  • By Positive Me
  • 0 Comments
Groot nieuws! Positive Me Meditatie Podcast

Soms heb je zo’n gevoel, een intuïtie, onderbuikgevoel. En dat zegt je dat je iets moet doen. Ken je dat? Bij mij was dat de wens, het verlangen om een podcast te starten. Een meditatie podcast. Waarin ik kleine meditaties voor het dagelijks leven wilde delen. Om je even te helpen als je vastzit, rust nodig hebt of zin hebt in dankbaarheid en overvloed.

Hoe start je een podcast?

Dus ik ging ervoor. Een kleine google search leidde me al gauw tot how-to’s en lijstjes met tips. Nu ben ik iemand die dingen graag zelf uitvogelt en dat leek me niet anders met een podcast, hoe moeilijk kon dat zijn?

1. Koop een microfoon

En zelfs dat is al optioneel, want zonder microfoon kom je er ook wel. Dan neem je op met iPhone of je laptop. Kan prima. Maar omdat dit gaat over meditatie, wilde ik wel een goede (de beste?) microfoon, want dat gaat over stem en geluiden.

Ik kocht deze:

Blue Yeti microfoon USB
Yeti Microfoon

2. Bepaal waarmee je gaat opnemen

Als je, zoals ik, een Mac hebt, dan kun je kiezen voor gratis software. Garageband uit de app store, Quicktime player (staaat al op je mac) of Audacity (kun je downloaden). Ik nam garageband omdat het lijkt op Final Cut Pro en daarmee bewerk ik mijn video. Ook met Windows kun je met Audacity werken.

3. Kies een hosting platform

Je uploadt dus niet rechtstreeks naar Apple of Spotify, maar je laat je podcast hosten (zodat deze online staat) en dat platform helpt je meestal met het delen via Apple of Spotify. Ik heb Anchor genomen op aanraden van Podcast Queen Shanti, het is gratis en werkt super.

4. Heb je al een idee waar je podcast over gaat en wat je format is?

Bij mij was het snel duidelijk, ik wilde een meditatie podcast beginnen, met korte, kleine meditaties voor elke dag. De naam stond al vast (Positive Me natuurlijk, maar die was al bezet, dus het werd positivemenl) en het onderwerp kwam intuitief, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Als je wel twijfelt, zoek dan wat andere podcasts op in jouw werkveld en doe ideeën op. Is ook leuk om te doen!

5. Opnemen maar!!

En nu kun je los! Neem op, upload naar je hosting platform en ga ervoor. Verdeel je podcast op je sociale media en laat de wereld genieten van jouw creaties.

Ik begon hier!

Positive Me Meditatie podcast

Wil je een speciale meditatie aanvragen? Laat het horen hieronder, dan neem ik ze op maat op voor je!

Zie je daar!

XO

Facebooktwitterpinterest
By Positive Me, 15 april 2020 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
32 ⁄ 4 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@