Rugklachten? Wondermiddel Critical Alignment Yoga helpt!

Crirical alignment yoga

Niet alle yoga is doorspekt met spirituele sanskrit uitdrukkingen en het idee dat je voor samadhi uren per dag moet mediteren. Tegenwoordig is yoga ook een manier om bewust met je lichaam bezig te zijn en op een aandachtige manier aan je houding te werken. En het type yoga dat bij uitstek geschikt is voor je houding en je rug, is Critical Alignment Yoga, ook wel CAY of Alignment Yoga genoemd.

Een stukje achtergrond van Critical Alignment Yoga

Want deze yogavorm is ontstaan doordat de nederlandse Gert van Leeuwen zijn natuurlijke nieuwsgierigheid naar lichamen, vormen en uitlijning, verfijnde. Gert van Leeuwen was een student van Iyengar, een type yoga dat bekend staat om een vrij rigide benadering van houdingen. Hoewel van Leeuwen dit niet afkeurde, vroeg hij zich af of er niet meer dan 1 waarheid was binnen een houding? Moest er niet rekening worden gehouden met de bouw van al die verschillende lijven? Is het mogelijk dat niet elke houding voor iedereen werkt? Doordat Gert van Leeuwen een bijna academische benadering van yoga en lichaamsonderzoek begon te ontwikkelen, creëerde hij het framework voor CAY. Inmiddels is de yogastroming uitgegroeid tot een immens populaire en bekende vorm die vooral voor rugklachten zeer effectief is gebleken.

Wat kan Critical Alignment Yoga voor je doen?

In de ontwikkeling van Critical Alignment Yoga is Gert van Leeuwen op het idee gekomen om zogenaamde ‘props’ te gaan inzetten om de uitlijning van de rug, houding en de doorgifte van beweging te stimuleren. Met behulp van deze hulpstukken kun je dieper en gerichter de delen van het lichaam die je wilt aanpakken bereiken. Deze props zijn vaak een rugstrip, een groot plat blok, een rugboogje of een hoofdstandbankje. Door deze hulpstukken in te zetten en je eigen lichaam continue te onderzoeken kun je je eigen heelmeester worden. Het is immers jouw houding, jouw rug en dus ook jouw individuele beoefening.

CAY vraagt van je dat je door middel van zelfonderzoek stress en spanning uit je lichaam te laten verdwijnen,. Met als specialiteit de rug. Het gebied waar we vaak vele klachten ervaren, onderrug, bovenrug en schouders, gebieden waar we vaak veel spanning, stress en pijn opslaan. In CAY ga je bewust met die gebieden aan de slag om er stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit te brengen.

Crirical alignment yoga

Zelf proberen?

Denk je dat Critical Alignment Yoga iets voor je kan zijn en wil je het eens proberen? Dan hoef je daarvoor niet per sé een studio in te buurt te hebben (als je in Zwolle bent, ben je welkom in mijn les natuurlijk)! Je kunt via het online programma van Irene Vos nu kennismaken met CAY. Gratis! In dit programma, met als naam ‘van rugklacht naar rugkracht’ maak je in zes lessen kennis met de kracht van Critical Alignment Yoga. En daarvoor hoef je niet direct allerlei moeilijke hulpstukken in huis te halen.

Irene legt je duidelijk en helder uit hoe de stand van je rug bepaalt hoe jij je voelt. Ook wat je kunt doen én hoe je dagelijks leven beïnvloed wordt door jouw houding. Eyeopener he? In zes dagen leer je alles over jouw houding en je rug. Ook vertelt ze je over het verzachten van de klachten die je kunt ervaren. Alleen die kennis al kan een enorm verschil maken in jouw rugklachten. Waarom zou je het niet proberen?

Je kwaliteit van leven kan veranderen door Critical Alignment Yoga te beoefenen.

Wie wil dat nou niet?

Je kunt je aanmelden voor het online programma van Irene. Het is gratis en geeft je in zes dagen tips, houdingen en kennis over jouw rug en Critical Aligment Yoga. Klik op de link.

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Comment

  • Ronaldo

    Klopt helemaal, dit is een geweldige vorm van Yoga. Nuchter en toegankelijk. Het mij in elk geval geholpen met de pijn in de onderrug 🙂
    Er zijn wel meer mogelijkheden om online lessen te volgen, mij favorieten: Dtudiokeo en Criticalalignmentnl

    Groeten,

    Ronaldo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 16 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X