Back to home
in Food

De Happy Pear – Recepten voor geluk met recept voor Amandel Limoen Curry!

 • 6 februari 2019
 • By Positive Me
 • 0 Comments
De Happy Pear – Recepten voor geluk met recept voor Amandel Limoen Curry!

Weet je nog dat ik een tijdje geleden in bed mocht liggen bij de Happy Pear? Nee? Ik nog wel! Ze waren in Nederland voor de lancering van hun boek …. En ik was erbij en mocht ze interviewen. In het interview spraken we vooral over wat het leven nou mooi maakt en wat een gelukkig leven inhoudt. Op dat moment wist ik nog niets over hun nieuwste boek, maar ik denk dat zij er al helemaal klaar voor waren omdat het precies gaat over wat we daar bespraken: Een gelukkig leven.

Happy pear recepten voor geluk

Leven als een gelukkige peer

Hoe je dat moet doen? In het boek Recepten voor Geluk leggen de broers David en Stephen Flynn je precies uit hoe je kunt eten en leven voor een optimale geluksbeleving. Hun filosofie van meer groente eten ken je natuurlijk al, maar wist je dat ze een hele filosofie voor gelukkig leven hebben? In hun nieuwste boek doen ze er alles over uit de doeken. Deel 1 van het boek staat vol recepten die simpel en smakelijk zijn en bovendien vegan! Hun blik op gelukkig leven kom je in deel 2 tegen.

 Happy pear recepten voor geluk

Ze delen hun basisprincipes van gelukkig leven

Die zijn verrassend eenvoudig, het komt eigenlijk maar neer op drie dingen: goed eten, bewegen en je hoofd op orde houden. Klinkt zo simpel hè? Ik weet dat het niet zo makkelijk lijkt en dat het leven je behoorlijk onder de duim kunt houden. Het voelt soms alsof je werkelijk nergens controle over hebt en niets in bedwang kunt houden. Geen tijd, geen zin, geen geld, altijd is er wel iets. Maar eerlijk is eerlijk, ze hebben gelijk, De hoekstenen van een gelukkig leven zijn voeding, beweging en rust in je hoofd.

Happy pear recepten voor geluk

Hoe Stephen en David dat integreren in hun leven leggen ze je uit in het tweede deel van het boek.

En in deel 1 vind je al het opstapje naar de eerste pijler; gezond eten. Het boek staat boordevol van lekkere recepten die, geheel in Happy Pear stijl, gemakkelijk te maken zijn, met normale ingrediënten en heel erg lekker. Ik kook echt heel veel uit de Happy Pear boeken en ik heb nog nooit iemand over de vloer gehad die niet dol was op wat ik maakte. Zelfs niet die keer dat ik Pulled pork maakte van jackfruit voor de grootste carnivoren die ik ken. Ze smulden ervan!

Vandaag mag ik een recept met je delen. Deze heerlijke amandel limoencurry is simpel, snel en heerlijk!

Amandel-limoencurry

Happy pear recepten voor geluk Amandel limoen curry

Ingrediënten

 • Duimgroot stukje verse gember
 • 3 tenen knoflook
 • 4 lente-uitjes
 • 1 verse rode peper/1 theelepel chilivlokken
 • 200g paddenstoelen (kastanje-champignons)
 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 200 g volkorencouscous
 • 1 theelepel zeezout
 • 3 eetlepels olie
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 el tamari/sojasaus
 • sap van 1 limoen
 • 3 eetlepels amandelpasta
 • 2 eetlepels kerriepoeder
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • handje sugarsnaps/babyspinazie
 • verse koriander en handje geschaafde amandelen

Werkwijze

 1. Schil de gember, pel de knoflook en hak beide fijn. Nu hak je de lente-ui en de rode peper fijn (verwijder het zaad van de peper als je niet van erg houdt). Daarna snijd je de paddenstoelen in hapklare stukjes en doe je hetzelfde met de courgette en de schoongemaakte rode paprika.
 2. Kook water voor couscous/noedels. Doe couscous in een grote kom, voeg een snufje zout en een eetlepel olie toe en meng alles. Vervolgens schenk je er kokend water bij tot de couscous net onderstaat en laat hem 5 minuten staan, afgedekt met een bord. Gebruik je noedels, kook deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet ze af en spoel ze af.
 3. Doe 2 el olie in een grote koekenpan of wok en zet deze op hoog vuur. Bak de gember, de knoflook, de lente-ui en de rode peper in de hete olie 2 minuten onder geregeld roeren.
 4. Doe nu de paddenstoelen, de courgette en de rode paprika met het zout erbij en bak alles onder geregeld roeren 3 minuten. Voeg de kokosmelk, de tamari en het limoensap toe en blijf geregeld roeren.
 5. Meng in een kom de amandelpasta met een vork met 150 ml kokend water. Voeg dit met het kerriepoeder en de ahornsiroop toe aan de pan (de siroop brengt het scherpe van de peper en het kerriepoeder in balans). Nu breng je het mengsel aan de kook en laat het dan 3-5 minuten zachtjes pruttelen.
 6. Daarna snijd je de sugarsnaps/spinazie in grove stukken en meng je deze een minuutje door de curry. Zet dan het vuur uit.
 7. Gebruik je couscous, werk deze dan met een vork even luchtig door. Hak de koriander grof. Doe in elke kom wat couscous/noedels en schep daar de curry op. Garneer het gerecht naar wens met koriander en amandelen.

En eet dan smakelijk, want dit gerecht is echt TE lekker om niet te maken!

Happy pear recepten voor geluk Limoen curry

Wil je het nieuwste boek van de boys kopen? Dat kan hier!

Facebooktwitterpinterest
By Positive Me, 6 februari 2019 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 × 4 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@