Permanente Make-up wenkbrauwen; flop of top?

Permanente make-up wenkbrauwen

Anderhalf jaar geleden besloot ik dat ik er klaar mee was; dat gehannes met wenkbrauw potloden en pommades. Het opstaan met een blote billen gezicht en elke dag weer proberen twee gelijke wenkbrauwen te tekenen die meer lijken op zusjes dan hele verre vrienden. Het was tijd om voor permanente make-up wenkbrauwen te gaan! Ik zocht een expert uit bij mij in de buurt en maakte de afspraak.

Microblading

Waarschijnlijk heb je al veel gelezen en gehoord over permanente make-up wenkbrauwen. Het zal je zeker niet zijn ontgaan dat er twee soorten PMU (zoals permanente make-up wordt afgekort) zijn voor de wenkbrauwen. Je kunt gaan voor de techniek die microblading heet. Hierbij wordt de inkt op je huid gelegd en worden er met een speciaal mesje kerfjes in de huid onder de haartjes gemaakt. De inkt wordt in de kerfjes geduwd en dit zorgt voor de kleur in de sneetjes. Omdat de sneetjes haarden zijn lijken dit kleine haartjes waardoor je een heel natuurlijk effect krijgt.

Permanente Tattoo

De andere methode gebruikt cosmetische tattoo inkt en een cosmetische tatoeagenaald. Deze is heel anders dan de echte reguliere tatoeage omdat echte tattoo inkt veel donkerder en harder is en de naald groter. Met deze techniek duwt de specialiste de inkt onder je huid met de naald. Hierdoor komt het dieper te liggen dan bij het microbladen. Dat is dan ook een groot voordeel van het tatoeëren, het blijft langer zitten. Soms zelfs tot 2 jaar.

De keuze

Uiteindelijk moet je zelf kiezen welke methode bij jou past. Voor beide zijn genoeg redenen om ervoor te gaan. Zelf vond ik het idee dat microblading minder lang houdt doorslaggevend. Als ik het laat doen, dan wil ik dat het blijvend is. Daar kwam bij dat ook mijn specialiste het daarmee eens was en om die reden geen microblading aanbiedt. Als je dit doet, dan moet je gaan voor duurzaam en langhoudend. Ook als dat iets meer pijn doet (dat wordt gezegd van tattoo ten opzichte van microblade, of het waar is weet ik niet.)

Je behandeling

De behandeling is snel en simpel. Eerst worden je wenkbrauwen verdoofd met een crème. Daarna worden de individuele haren getatoeëerd. Dit kan pijn doen. Als de crème uitwerkt (dat is best snel) dan ga je het zeker voelen. Zelf vind ik het weinig pijn doen en is het goed uit te houden. Alsof iemand met een spijker over je huid krast. Het is niet storend en als je lekker wegkletst met je specialist of wat muziek luistert ben je er zo doorheen.

Permanente make-up wenkbrauwen

De heling

Dan komt het helen, dit duurt ongeveer 5 dagen. In deze 5 dagen mag je niet douchen en is het de bedoeling dat je wenkbrauwen niet nat worden en niet in de zon komen. Sporten en sauna’s zijn dus ook niet handig in deze tijd. Na een dag of 3 zul je korstjes krijgen, de inkt laat los en langzaam zie je de echte kleur verschijnen in je wenkbrauwen. Je mag niet krabben aan de korstjes, dus je loopt een paar dagen met wat gekke gaten in je wenkbrauwen, hier is niets aan te doen. Het valt van veraf ook best mee, dus wees niet bang.

Nooit meer kliederen!

En dan ben je klaar, na je eerste behandeling ga je 2 of 3 keer terug. Daarna houd je het bij zo vaak als nodig is. Bij mij is dan zo’n 1x per 4 maanden, maar voor sommigen is het eens per 2 jaar. En dan hoef je dus nooit meer te kliederen met je browgel, pommade, poeder of pencil. Jouw wenkbrauwen zijn voor altijd ON FLEEK. How amazing!

Benieuwd naar de behandeling en het helingsproces? Hieronder kun je de volledige video bekijken!

(PS ik zet ze extra donker aan als ik film, foto’s maak of naar een feestje ga, omdat ik dat zelf mooi vind.)

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
44 ⁄ 22 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X