Unfu*k yourself, it might really work

Unf*ck yourself

Een tijdje terug sprak ik Thea van uitgeverij Scriptum waarmee ik altijd gezellig een end weg kan kletsen. We praten over van alles, reizen, kinderen en zelfontwikkeling. Omdat ze altijd op de hoogte is van de leukste nieuwste boeken en weet dat ik geïnteresseerd ben in gezonde voeding en persoonlijke ontwikkeling, tipte ze me een geweldig nieuw boek. Het had haar geholpen te stoppen met roken! Toen ik dat hoorde wist ik genoeg, alle andere boeken aan de kant, ik ga eerst dit boek lezen. Niet overtuigd? Als je de titel hoort vast wel: Unfu*k yourself.

Unfck yourself

Stap uit je hoofd en in je leven

De ondertitel van het boek, stap uit je hoofd, is al aantrekkelijk genoeg om dit boek op te pakken. Hoe herkenbaar is dit? De hele dag ben je bezig met malen over van alles en nog wat, je gedachten gaan van hot naar her, bedenken honderden dingen die totaal niet relevant zijn voor het moment en de hele dag heb je het idee dat je geleefd wordt. Je agenda is niet van jou, je gedachten stromen over en je bent moe. Ken je die dagen? Ik heb ze regelmatig. Alsof mijn hoofd vol met watten zit en ik gewoon even niet toe kan komen aan dit moment. Want ik zit in mijn hoofd en dus niet in mijn leven.

En wat vertelt dat hoofd je dan?

Dat is hier de key. Wat Gary John Bishop in Unfu*k yourself laat zien is dat we de hele dag tegen onszelf praten. We maken de hele dag statements over wie we zijn en hoe we zijn. Let er maar eens goed op, de hele dag ben je in dialoog met jezelf. Daar is niets mis mee, we doen het allemaal. Alleen als we destructief praten over en tegen onszelf, dan is dat niet zo bevordelijk voor een positief leven. Sterker nog, we kunnen onszelf daarmee flink tegenwerken. Voor een leven naar tevredenheid, moeten we leren hoe we anders kunnen omgaan met onszelf en anders kunnen praten tegen onszelf. Zodat we onszelf niet steeds in de weg zitten, to Unfu*k ourselves.

Unfck yourself

Persoonlijke statements to unfu*k

In het boek krijg je statements aangereikt die je zullen helpen om op te komen voor jezelf, je te stimuleren, op te beuren en aan te moedigen handelend op te treden in je leven van dag tot dag. Het geeft je inzicht in de kracht van zelfspraak en daarmee een krachtig wapen tegen onrust en negativiteit. Je krijgt kans om te experimenteren en reflecteren en jezelf te herprogrammeren zodat je hoofd mét je werkt, in plaats van tegen je.

Unfck yourself

Mijn favoriete punt van het boek

Ik viel direct voor het taalgebruik van Bishop. Alsof de man in je hoofd zit mee te kijken naar wat je denkt en voelt. Hij schuwt het niet om alles te benoemen en is niet bang te shockeren, irriteren, confronteren en vervelen. De manier om te leren is om beweging te creëren. Door zijn, soms botte maar ook heldere manier van communiceren greep hij me direct bij m’n haar en sleurde me door mijn eigen zelfspraak. Die niet altijd even aardig of helpend is. Mijn absoluut favoriete statement uit het boek?

Ik ben bereid om…

Dit is een krachtige statement. Het brengt je namelijk direct in het hier-en-nu en geeft je een keuze die je moet maken. Stel: het huis is een puinzooi en ik moet stofzuigen, maar ik ben ook moe en wil even zitten en lezen. Ben ik bereid om in een puinzooi te zitten om thee te kunnen drinken? Ja? Prima dan accepteer ik dus de zooi en ga ik zitten. Hoef ik er niet meer over na te denken dat ik ook zou kunnen/moeten stofzuigen. Ben ik niet bereid dit te accepteren? Top dan ga ik stofzuigen, hoef ik niet meer na te denken over dat zitten met die thee. Zo simpel is het. Ik hoef geen ellenlange discussie te voeren met mezelf want ik was niet bereid te stofzuigen. Klaar. Einde discussie. Wauw, wat geeft dat rust in je hoofd.

Unfck yourself

Dan stap je dus in je leven

Je leert accepteren wat er nu is. Je leert anders met jezelf om te gaan zodat je jezelf motiveert voor wat je echt wilt, je negatieve stemmen worden wat stiller en je kijkt anders naar jezelf. Dat is in je leven stappen. Geen zelf opgelegde beperkingen meer, maar vrij zijn van je eigen kritische hoofd. Dat is vrijheid. En jij kunt het pakken.

Wil je die vrijheid grijpen? Bestel Unfu*k yourself hier. (You won’t regret)

Unfck yourself

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 17 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X