Restobar Coperto; culinaire rust in het stadshart van Zwolle

Restobar Coperto Zwolle Grand Hotel Ter Borch Pillows Zwolle

Zwolle timmert hard aan de weg om dé culturele hoofdstad van het oosten te worden. Met de uitbouw van de Fundatie, diverse festivals en de werkzaamheden aan de aanlooproute naar het schitterende oude centrum, begint deze mooie stad een steeds breder publiek te trekken. Oké, ik moet in het buitenland nog steeds uitleggen dat Nederland uit meer dan Amsterdam bestaat en zelfs aan onze landgenoten dat je niet Duitsland inrijdt als je voorbij Amersfoort komt, maar ik mag graag geloven dat Zwolle steeds meer op de kaart komt te staan. En wat mij betreft mag dan Restobar Coperto een prominent plekje op diezelfde kaart krijgen.

Restobar Coperto Zwolle

Geloof me, Restobar Coperto zal je hart stelen.

Met als gelegenheid moederdag, mocht ik komen lunchen bij dit prachtige nieuwe restaurant gelegen in Hotel Pillows in Zwolle. Het hotel zit al geruime tijd in Zwolle en in november 2017 is het gebouw waar Restobar Coperto is gevestigd bijgebouwd.

Restobar Coperto Zwolle

Het gebouw zelf is adembenemend, het klassieke oude hotel gecombineerd met de mooie nieuwe vormen en materialen van de aanbouw. Vooral als je ’s avonds laat langs het vierkante gebouw loopt en daar de lichten ziet schitteren. Je kunt er terecht voor een combinatie van Franse en Italiaanse keuken, waarbij de klassieke smaken worden samengebracht met een moderne toets. De gerechten zijn origineel, vers en heerlijk. Nog een plus: de kaart wordt elke twee maanden ververst en er is geen aparte lunchkaart. Niet? Geen broodjes? Nope. Als voorvechter van ’s middags warm eten (geloof me, is echt beter voor je spijsvertering en bloedsuikerspiegel gedurende de dag) vind ik dit een enorme pré.

Restobar Coperto Zwolle

Het interieur voelt luxe, verfijnd en kalm.

Coperto straalt rust en warmte uit met een inrichting die simpel en strak is. Marmer, hout en sierlijke rijen verlichting voeren de boventoon. Dit geeft alle rust om heerlijk te genieten van het eten dat er minstens net zo mooi uitziet.

Restobar Coperto Zwolle

Ik werd verwelkomd met een glas heerlijke Ruinart Champagne (the sure way to my heart.)

Restobar Coperto Zwolle Ruinart

Als je me een tijdje volgt, dan weet je dat ik een zwakte heb voor echte Champagne. Natuurlijk ben ik een Health freak, natuurlijk eet ik elke dag bewust en uitgebalanceerd. Geen vlees, geen suikers, geen gluten en lactose… Wél Champagne. Oh zeker wel Champagne. Het enige drankje waarvoor ik de calorieën met liefde opdrink (dat vind ik dus zonde bij sap of frisdrank, doe mij maar water.) Ruinart is een Champagne met een hele frisse, volle smaak, met noten van rijp fruit en voldoende bubbels (vind ik belangrijk.) Heerlijk bij het broodje vooraf.

Restobar Coperto Zwolle

De lunch

Restobar Coperto Zwolle

Op de kaart deze maand? Onder andere deze heerlijke tonijn met inktvisinkt, gele wortel, geschroeide tomaat en een krokantje.

Restobar Coperto Zwolle

Kabeljauw, artisjok (heerlijk), mousseline, wasabi-kroepoek en asperge. Ja, dat smaakte net zo lekker als het eruit ziet.

Restobar Coperto Zwolle

Ik sloot af met een heerlijke gemarineerde ananas (in alcohol? Mais oui lieve lezers, ik doe niet áltijd panisch over eten), wat fruit en een heerlijk bolletje sorbetijs.

Restobar Coperto Zwolle

Oké grapje, ik sloot af met thee en chocolade op het terras, uiteraard. Champagne & Chocola and I’m your girl.

Restobar Coperto Zwolle

De bediening is charmant en heel vriendelijk, de chef is een kunstenaar met smaken en textuur en Restobar Coperto is vanaf nu mijn nieuwe hotspot in Zwolle.

Restobar Coperto Zwolle Grand Hotel Ter Borch Pillows Zwolle

Gelukkig woon ik zo’n beetje naast Restobar Coperto, ga je ervoor reizen? Verblijf dan bij Pillows Zwolle, het gastvrije hotel naast de restobar met oog voor hele mooie design details. Ik zou bijna jaloers zijn dat ik er niet een nachtje heb kunnen slapen!

Grand Hotel Ter Borch Pillows Zwolle

Grand Hotel Ter Borch Pillows Zwolle

Grand Hotel Ter Borch Pillows Zwolle

Boeken bij Restobar Coperto? Dat kan hier.
Wil je overnachten bij Pillows? Dat kan hier.

Grand Hotel Ter Borch Pillows Zwolle

*Dit artikel is niet gesponsord door Coperto en Pillows het is geschreven gebaseerd op een win-actie via Instagram. Je vindt Coperto op Instagram hier, Pillows Zwolle hier en Positive Me hier. Volg gerust!
Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 × 19 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X