Back to home
in Food

Vegan Chocolate Fudge Met Roze Zout

  • 3 april 2018
  • By Positive Me
  • 0 Comments
Vegan Chocolate Fudge Met Roze Zout

Als je denkt dat kerst een erg feestseizoen is, dan moet je pasen eens proberen… Zo is dat bij ons thuis in elk geval wel, er zijn talloze verjaardagen en chocolade paaseieren gaan als warme broodjes over de tafel. Ben ik afgekickt van de chocola, krijg ik overal waar ik kom chocola om m’n oren gesmeten. En dan is ook nog eens m’n dochter jarig, daar moet zeker wel een taartje op gegeten worden. Om nog maar niet te spreken over de traktatie, die elk jaar weer gekker moet. Ik besloot van de nood maar een deugd te maken en bedacht een recept dat voor ieder doeleind geschikt is: Vegan Chocolate Fudge met roze zout!

Vegan salted chocolate fudge

OMG wat een treat!

Oké ik ga niet net doen alsof dit superhealthy is. Ik kan wel zeggen dat er geen gluten en lactose in zit, so what? En dat er geen toegevoegd gerafineerd suiker in zit, so what? Er zitten heel veel noten in (vet), heel veel dadels (koolhydraten/suikers) en er zit chocola overheen (vet én suiker) dus nee, dit is niet superhealthy. Ja het is wel een betere keuze dan je reguliere fudge en/of taart, dus in die zin is het gezond. Er zitten goede vetten in en vezels die ervoor zorgen dat de suikers minder snel worden afgebroken. Dus ik raad je aan niet de hele fudge in 1x op te eten, maar een stukje kan. Oké twee ook. (Ik at er vier op 1 dag…)

Vegan salted chocolate fudge

Let’s make this beauty!

Ingrediënten Vegan Chocolate Fudge

300 gram gemengde noten
200 gram meejool dadel
2 el kokosolie
2 el water
300 gram 85% chocola zonder melk en gluten (je kunt ook andere chocola nemen, dan is dit niet meer gluten- en lactosevrij)
Snufje roze himalayazout

Vegan salted chocolate fudg

Werkwijze

Doe de noten in de kleine kom van je keukenmachine en hak ze zo fijn mogelijk (kan drie minuutjes duren.) Voeg de dadels en de kokosolie toe, laat even draaien. Als je ziet dat de keukenmachine gaat vastlopen begin je water toe te voegen. Beetje bij beetje totdat je ziet dat de massa in beweging is, je wilt zo weinig mogelijk toevoegen.

Blend alles goed tot er een pasta ontstaat. Smelt ondertussen de chocola in een glazen kom die je op een pan met kokend water zet (au bain marie, het water mag de kom niet raken.)

Spatel de pasta in een kom en giet de gesmolten chocola erop, spatel door elkaar heen. Je fudge is nu zacht en soepel. Spreid het uit over een stuk bakpapier (of in een vorm met bakpapier.) Strooi er een snuf (naar smaak) roze zout overheen, druk zacht aan en zet de fudge in de koelkast om hard te worden.

Je kunt de fudge snijden als deze hard en koud is. Serveer en eet koud, dan is hij het lekkerst.

Eet smakelijk!

Vegan salted chocolate fudge

Facebooktwitterpinterest
By Positive Me, 3 april 2018 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 + 22 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@