Vegan Chocolate Fudge Met Roze Zout

Als je denkt dat kerst een erg feestseizoen is, dan moet je pasen eens proberen… Zo is dat bij ons thuis in elk geval wel, er zijn talloze verjaardagen en chocolade paaseieren gaan als warme broodjes over de tafel. Ben ik afgekickt van de chocola, krijg ik overal waar ik kom chocola om m’n oren gesmeten. En dan is ook nog eens m’n dochter jarig, daar moet zeker wel een taartje op gegeten worden. Om nog maar niet te spreken over de traktatie, die elk jaar weer gekker moet. Ik besloot van de nood maar een deugd te maken en bedacht een recept dat voor ieder doeleind geschikt is: Vegan Chocolate Fudge met roze zout!

Vegan salted chocolate fudge

OMG wat een treat!

Oké ik ga niet net doen alsof dit superhealthy is. Ik kan wel zeggen dat er geen gluten en lactose in zit, so what? En dat er geen toegevoegd gerafineerd suiker in zit, so what? Er zitten heel veel noten in (vet), heel veel dadels (koolhydraten/suikers) en er zit chocola overheen (vet én suiker) dus nee, dit is niet superhealthy. Ja het is wel een betere keuze dan je reguliere fudge en/of taart, dus in die zin is het gezond. Er zitten goede vetten in en vezels die ervoor zorgen dat de suikers minder snel worden afgebroken. Dus ik raad je aan niet de hele fudge in 1x op te eten, maar een stukje kan. Oké twee ook. (Ik at er vier op 1 dag…)

Vegan salted chocolate fudge

Let’s make this beauty!

Ingrediënten Vegan Chocolate Fudge

300 gram gemengde noten
200 gram meejool dadel
2 el kokosolie
2 el water
300 gram 85% chocola zonder melk en gluten (je kunt ook andere chocola nemen, dan is dit niet meer gluten- en lactosevrij)
Snufje roze himalayazout

Vegan salted chocolate fudg

Werkwijze

Doe de noten in de kleine kom van je keukenmachine en hak ze zo fijn mogelijk (kan drie minuutjes duren.) Voeg de dadels en de kokosolie toe, laat even draaien. Als je ziet dat de keukenmachine gaat vastlopen begin je water toe te voegen. Beetje bij beetje totdat je ziet dat de massa in beweging is, je wilt zo weinig mogelijk toevoegen.

Blend alles goed tot er een pasta ontstaat. Smelt ondertussen de chocola in een glazen kom die je op een pan met kokend water zet (au bain marie, het water mag de kom niet raken.)

Spatel de pasta in een kom en giet de gesmolten chocola erop, spatel door elkaar heen. Je fudge is nu zacht en soepel. Spreid het uit over een stuk bakpapier (of in een vorm met bakpapier.) Strooi er een snuf (naar smaak) roze zout overheen, druk zacht aan en zet de fudge in de koelkast om hard te worden.

Je kunt de fudge snijden als deze hard en koud is. Serveer en eet koud, dan is hij het lekkerst.

Eet smakelijk!

Vegan salted chocolate fudge

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 × 19 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X