Vegan Salted Caramel Chocolate Pie van de Happy Pear – Met Recept!

vegan salted caramel chocolate pie

Er zijn van die dagen dat je je geluk niet op kunt. Bijvoorbeeld als je mag aanschuiven voor een lunch van vegan lasagne en vegan salted caramel chocolate pie toe. Dat zijn de momenten dat je weet; beter kan het niet worden. En dan toch wordt het nog beter. Waarom? Omdat je het bed (oké het was een bank) mag delen met de jongen van de Happy Pear. Deze broers eten al 16 jaar vegan en het zijn heuse meesters in koken met groente.

vegan salted caramel chocolate pie

Daarnaast zijn ze enorm charmant.

Hoe ik dat weet? Ik had het genoegen met ze te mogen praten over hun nieuwe kookboek: De wereld van de Happy Pear. Waarin onder andere de twee recepten die ik mocht proeven staan. Een boek vol heerlijke vegan recepten die het je heel makkelijk zullen maken om zelf ook vegan te gaan eten. (Vegan, wat? Vegan is een dieet waarin je geen dierlijke producten meer tot je neemt, van vlees tot dierlijke vetten, you skip the whole sha-bang. Of je dan nog gewoon kunt leven en functioneren? De boys van de Happy Pear leven al 16 jaar zo, dus ik denk dat dat wel gaat lukken!)

Je kunt de video waarin ik de taart klaarmaak én waarin ik het bed met deze geweldige jongens deel hier zien:

Recept vegan salted caramel chocolate pie

Benodigheden

Voor de bodem:
150 g walnoten
150 g amandelen
100 g ontpitte dadels
11/2 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels kokosolie

Voor de karamellaag:
300 g ontpitte dadels
150 g amandelpasta/cashewpasta/pindakaas
10–12 eetlepels water
10 eetlepels kokosolie
grote snuf zout

Voor de chocoladelaag:
300 g pure chocolade van goede kwaliteit (meer dan 50% cacao)

Werkwijze

Bekleed een springvorm met antiaanbaklaag van 24 cm met bakpapier.

Begin voor de bodem de noten in een keukenmachine te doen en maal ze tot ze zo fijn als meel zijn. Voeg hierna de dadels, het vanille-extract en de kokosolie toe en schakel de ma­chi­ne weer in tot het mengsel op broodkruim lijkt. Druk het stevig en gelijkmatig aan en verdeel over de bodem van de spring­vorm.

Doe de ingrediënten voor de zoute karamel in dezelfde keukenmachine (die redelijk schoon moet zijn) en maal alles zeer glad en ‘karamelachtig’. Dit kan 5–10 minuten duren – mogelijk moet je nog wat water toevoegen als het mengsel klonterig is en zich niet goed laat mengen.

Strijk een mooi gelijkmatige laag uit over de bodem in de vorm; probeer hem goed glad te maken voor de choco­ladelaag.

Smelt de chocolade zachtjes in een hittebestendige kom boven een pan zachtjes kokend water; zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom van het vuur en schenk de gesmolten chocolade over de karamellaag. Strijk de chocolade glad.

Zet de taart in de koelkast en laat de chocolade opstijven. Snijd deze taart aan met een warm mes om de kans dat de chocolade barst te verkleinen.

En there you have it! De perfecte vegan salted caramel chocolate pie. Eet smakelijk!

vegan salted caramel chocolate pie

Wil je het boek kopen? Je vindt het hier!

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 ⁄ 13 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X