Welkom in Purpuz planner hemel

purpuz planner

Ik weet niet of ik dit al eens heb gezegd, maar ik ben een hele goede planner. En ook een hele slechte planner. Echt de ergste. Waarom? Omdat ik het vaak druk heb en afspraken dan maanden van tevoren al moet inplannen. Als het dan eindelijk zo ver is, heb ik vaak dubbele dingen gepland of ben ik alweer vergeten dat ik andere plannen had. Om mijn schema en leven te laten werken heb ik orde en structuur nodig. Focus. Ik heb een richtlijn nodig en ik moet dingen opschrijven. Oh en ik heb purpose nodig. Echte purpuz. Ik heb mijn Purpuz planner nodig.

purpuz planner

De zoektocht naar de planner

Het grootste deel van mijn leven ben ik al op zoek naar dé perfecte planner. Die ene planner die al het verschil zal maken. Ik herinner me dat ik op school zat en daar agenda’s kocht. Geen van allen leken ooit mijn behoefte te vullen. Ze waren ok, maar niet meer dan dat. Toen ik ouder werd probeerde ik alles wat erop leek; jaaragenda’s, planners, PDA’s, iCal, Google Calendar, Family Planners, Huisplanners en allerlei ‘geweldige planningtools’. Ik hoef denk ik niet te vertellen wat er met deze planners gebeurd is. Ze voldeden niet aan mijn wensen. In de prullenbak they went.

Fast forward naar 2016

Ene Clen vraagt me of ik zijn planner wil proberen? Mijn reactie: try me man, ik ben een planner pro en dat is niet positief. De planner komt, ik maak er een grappig filmpje van en laat de planner dan een maand op de plank liggen. Want ik heb een andere vette planner. Een tof ding die hip en happening is. En crappy. Het ding is irritant, lelijk en zeurt alleen maar tegen me. Stop het planner, je bent niet tof. Na een maand besluit ik het ding in de papierbak te deponeren en een tijdje boos voor me uit te gaan staren. What is it with me and planners?

purpuz planner

Vanaf z’n plekje in de boekenkast zit de Purpuz planner me gade te slaan.

In een vlaag van nieuwsgierigheid pak ik het op en sla het open. Het is in elk geval heel mooi vormgegeven dus dat levert de planner z’n eerste punten op. Ik lees een paar van de opdrachten die me moeten leiden naar een doel en mijn purpose. Ze zijn best uitnodigend en ik besluit er een paar te maken. Voor ik het weet zit ik een middag te werken in mijn Purpuz planner. Ik voel me behoorlijk doelgericht en heb er lol in. Ik besluit dat de planner een tijdje op mijn bureau mag blijven, om te kijken hoe het bevalt. Dit is de laatste planner die ik ooit ga proberen (behalve de kalender van de school van m’n kinderen, anders mis ik het school toneelstuk misschien…)

Wat denk je?

De planner blijkt een blijvertje. Het hele jaar lang blijf ik naar mijn planner keren als ik iets in mijn leven vast wil leggen. Ik noteer m’n gedachten, dromen, doelen en visie. Mijn plannen, de tijdstippen van mijn afspraken, ik vul de maandoverzichten, leg mijn uren vast, plan mijn financiën, gebruik te extra ruimte voor briljante ideeën, maak to-do lijstjes per week en langzaam maar zeker begint mijn leven vorm te krijgen op de pagina’s van deze kleine mooie grijze planner. Het lijkt het haast op alsof ik, na een levenslang zoeken, eindelijke de juiste planner voor mij gevonden heb.

purpuz planner

En schijnbaar had Clen dat idee al, want in december 2017 gebeurde iets heel moois. Check het in de vlog (EN)!

Ik heb net ontdekt dat er nog een paar fysieke Purpuz planners te krijgen zijn, dus gauw bestellen!

purpuz planner

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 × 6 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X