Een yogi’s geheim voor geen lichaamshaar (Laserontharing!)

Oké er is dus 1 vraag die ik heel vaak gesteld krijg. Het lijkt een gekke vraag, maar ik vind het heel logisch dat veel vrouwen zich dit afvragen. Ik geef elke dag les, winter en zomer en ik heb altijd een gladde huid… Hoe houd ik die zo glad? Scheer ik me elke dag? Vandaag deel ik mijn geheim met je, laserontharing!

Hoe kom je nou bij laserontharen?

Een paar jaar geleden (rond 2013 denk ik) kwam ik een advertentie tegen in een lokaal krantje waarin de open dag van de laserkliniek bij mij om te hoek werd aangekondigd. En nieuwsgierig als ik ben besloot ik daar een kijkje te gaan nemen. Dat is nu dus zo’n vijf jaar geleden. Waar ik eerst voor wat klein werk kwam (ze behandelen ook nagels, maar daarover een andere keer meer) besloot ik al heel gauw mijn hele benen te laten doen.

Huid & Laser Utrecht

Ingegroeide beenharen

Waarom? Ik had last van ontstoken haarzakjes op mijn benen. Dat klinkt misschien wat vreemd voor een vrouw, maar na het scheren ontstaken de haarzakjes. Dat zorgde ervoor dat de haren ingroeiden en dat ik daarna weken met rode ontstoken bultjes op m’n benen rondliep. Echt geen mooi gezicht. Met laseren kwam daar een eind aan. Bijkomend voordeel was ook nog eens dat mijn benen haarvrij waren, forever!

Is laserontharen echt permanent?

Dat is een vraag die ik heel vaak krijg. Is het een tijdelijke oplossing of ben je echt altijd haarvrij? Truth be told nee, het is niet permanent. Wel voor de meeste haren, maar er zijn er altijd een paar die terug komen. Die weer gaan groeien. Veel minder dan eerst, dat echt wel, maar je zult er altijd een paar hebben die weer groeien. Daarvoor ga ik eens per jaar terug om alles even te laten bijwerken. Het ligt ook erg aan je huid, je haar en je hormoonhuishouding (na mijn zwangerschap van mijn zoon begon er overal ineens haar te groeien!) Dus wellicht dat jij met eens per twee jaar of zelfs nooit ook af kunt.

Ik vind het een kleine moeite om daarna het hele jaar weer haarloos te zijn.

Een stukje lasertheorie

Na al die jaren laseren heb ik er behoorlijk wat over ontdekt. Are you ready to dive into some theory? Mijn behandeling vindt altijd plaats met een combinatie van twee lasers (Alexandrite en Nd-Yag laser voor de kenners.) Dit zijn de beste lasers around, doe maar een klein onderzoekje via google, dan kom je er gauw achter waarom. Niet alle lasers kunnen veilig alle huidsoorten behandelen, maar deze kunnen alles aan. Lichte tot donker en alles ertussenin.

Nu weet ik wat je gaat zeggen: bij mij om de hoek zit zo’n salon en die doen ook removal, heel goedkoop, kan dat wel? You know me babes, ik ga voor kwaliteit, dus ik ben direct bij Huid&Laser Utrecht terecht gekomen. Daar weten ze wat ze doen (getuige mijn benen die al jaren haarloos zijn) en daar gebruiken ze alleen echt LASER hair removal. Dit in tegenstelling tot wat we kennen als IPL, wat met lichtpulsjes werkt. Daarmee pak je niet gericht de haarwortel maar ook een heel stuk omringend weefsel. Daardoor is dit niet effectief en dan raak je die haren dus nooit kwijt.

Je bent binnen no time haarloos

Echt, je hebt ongeveer 6-10 behandelingen nodig (afhankelijk van je huid en je haar) en dat doe je om de 4 tot 6 weken. Daarna is het een kwestie van jaarlijks bijhouden met één behandeling. Doe ik meestal lekker voor de zomer zodat ik in de zomer weer helemaal klaar ben voor het seizoen en dan niet hoef op te letten met zon (gebruinde benen zijn niet handig met laserontharen.)

Trust me, nu ik na 4 jaar dit geheim met jullie deel mag je het van me aannemen, dit werkt. En het is mijn yogi’s secret to no more hair.

Wil je ook naar Huid & Laser Utrecht?

Ik ben al 4 jaar onder behandeling bij Huid & Laser Utrecht en mocht een vlog (Engels) bij ze opnemen van mijn behandeling! Bekijk hem hieronder, krijg je een voorproefje van hoe laserontharen werkt en hoe de mooie kliniek in Utrecht eruit ziet. Oh en je krijgt m’n bikinilijn te zien want ja, ik ben naakt.

Ook leuk; als je zegt dat je via Positive Me komt krijg je 20% korting op je eerste behandeling! Who doesn’t love a good discount?

 

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 − 13 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X