Als ik op reis ga en een nieuwe stad bezoek, ga ik vaak niet naar de highlights. Uiteraard is het superleuk dat we allemaal met dezelfde selfie bij de sagrada familia staan, maar that is simply not my style. Wat ik graag doe is een koffietent opzoeken en daar met een boek te gaan zitten. Ik lees wat, ik kijk om me heen en geniet gewoon van het dagelijks leven en de energie van de stad. That’s my citytrip.

Barcelona building

Hoe je dat in Barcelona doet? Hier zijn mijn drie tips:

Eten bij El Cercle

Oké dit is dus wel een megatoeristische plek, maar trust me, el Cercle is het meer dan waard. Even naast de Ramblas, op een pleintje vind je een restaurantje met een dromerig terrasje, dat is el Cercle. Je eet er sushi of tapas, het is betaalbaar, de witte wijn is heerlijk (neem de Chablis!) en het uitzicht is geweldig. Tussen de bomen waar kerstlichtjes in hangen, uitkijkend over het pleintje, el Cercle is het wachten waard. (Ja, ik heb een minuutje moeten wachten, maar deed dat meer dan graag.) Als je overigens de Ramblas oversteekt vanaf de straat waar el Cercle zit en daar de eerste zijstraat neemt kom je de fijnste food market van Barcelona tegen, ook een aanrader!

Building Barcelona

sagrada familia

Windowshopping op Passeig de Gracia

Omg weer toeristisch! Klopt, you got me. Als je de Ramblas afloopt en Placa Catalunya oversteekt loop je de PC Hooft van Barcelona op, Passeig de Gracia. Hier vind je de flagshipstores van oa Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Prada en Stella McCartney (hoi, marineblauwe jas van €1250,-) In de mooie panden waar Barcelona vol mee staat zitten de mooiste winkels. Als kers op de taart kom je ook nog eens schitterende panden van Gaudi tegen, tip van mij: ga drinken bij café le Pedrera, in één van deze panden (Casa Mila). Ze schenken er Moët per glas (€14,-) en je hebt er het gevoel dat je in een Art Deco cafétje van vroeger zit te drinken.

Passeig de Gracia

La Pedrera Moet

Casa Battlo

Casa Battlo

Zoveel mogelijk Zara’s, Mango’s en Oysho’s in

Klinkt stom want je bent in Barcelona, dus je wilt dingen zien. Trust me darling, het scheelt je ongeveer €10,- met Nederlandse prijzen. Dus als je dol bent op Zara en Mango, dan zou ik hier zeker even flink inslaan. Ik ging met een halfvolle koffer en lege handbagage heen. Ik ging het vliegtuig in met twee jassen aan, drie sjaals om en een paar schoenen in m’n hand. So go figure, ik heb me ziek gekocht. This is the place to shop my dear.

Parc guell

Parc guell

Meer zien? Bekijk hier mijn Barcelona VLOG!

Wat zijn jouw Barca hotspots? Hoor ze graag voor de volgende keer!

What I wore!

Mango beige coat (black)

Plush Mango scarf

Sunglasses Ralph Lauren

Large Valentino lily bag

Little Valentino Divina clutch

Mango Black ankle boots

Michael Kors shoes alternative

Missing something? Let me know!

Barcelona

Facebooktwitterpinterest