Het is altijd een gedoe als we met de familie een weekend weggaan. Niet om het uitzoeken van het huisje en ook niet om de volledige uitzet van twee kinderen in de auto te krijgen (ja ook dat is gedoe, maar dat lukt nog wel.) Waar het gaat knijpen is als het om de maaltijden gaat. Mijn familie houdt erg van lekker eten, alcohol drinken en bourgondisch borrelen. En laat dat nou net zijn waar ik me niet echt in kan vinden. Ik knabbel graag op een komkommer met hummus (zijn zij ook niet vies van) en drink een glas citroenwater (ja daar gaan ze dus niet aan beginnen…) Dan heb ik het nog niet eens over de afdeling taart en zoetigheid gehad. Iets wat ik mijd, maar waar zij dol op zijn! Wat doe je dan? Dan bak je zelf een verse batch glutenvrije blueberry muffins. Om ze vervolgens door je hele familie te laten opeten.

Who said healthy isn’t goooood?

Deze muffins zijn zo klaar en ze smaken heerlijk! Heb je geen blauwe bessen in huis? Vervang ze dan door rozijnen, noten of wat je maar hebt liggen.

glutenvrije blueberry muffins

Benodigheden

50 gram kokosmeel

50 gram amandelmeel

4 bananen (hele rijpe)

50 gram kokosolie

1 tl baking soda

2 eieren

125 gr blauwe bessen

1 el kokosschaafsel

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het kokosmeel, amandelmeel, baking soda en kokosschaafsel in een mengkom en schudt dit even goed door elkaar. Zet opzij en prak de bananen.

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg als het gesmolten is de bananen toe. Laat je mixer draaien en voeg dit mengsel toe aan de melen. Laat draaien tot het een vloeibaar geheel is. Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe.

Schep de blauwe bessen voorzichtig door het mengsel. Voor een mooi effect kun je bovenop elke muffin drie of vier blauwe bessen duwen.

Laat een eetlepel in een muffinvorm vallen. Zet voor 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt met dit recept ongeveer 12 muffins maken.

Eet smakelijk!

Ga jij ze maken? Geef me tips voor de vulling, I’d love to hear!

glutenvrije blueberry muffins

Facebooktwitterpinterest