Back to home
in Food

The awesome glutenvrije blueberry muffins

 • 10 mei 2017
 • By Positive Me
 • 1 Comments
The awesome glutenvrije blueberry muffins

Het is altijd een gedoe als we met de familie een weekend weggaan. Niet om het uitzoeken van het huisje en ook niet om de volledige uitzet van twee kinderen in de auto te krijgen (ja ook dat is gedoe, maar dat lukt nog wel.) Waar het gaat knijpen is als het om de maaltijden gaat. Mijn familie houdt erg van lekker eten, alcohol drinken en bourgondisch borrelen. En laat dat nou net zijn waar ik me niet echt in kan vinden. Ik knabbel graag op een komkommer met hummus (zijn zij ook niet vies van) en drink een glas citroenwater (ja daar gaan ze dus niet aan beginnen…) Dan heb ik het nog niet eens over de afdeling taart en zoetigheid gehad. Iets wat ik mijd, maar waar zij dol op zijn! Wat doe je dan? Dan bak je zelf een verse batch glutenvrije blueberry muffins. Om ze vervolgens door je hele familie te laten opeten.

Who said healthy isn’t goooood?

Deze muffins zijn zo klaar en ze smaken heerlijk! Heb je geen blauwe bessen in huis? Vervang ze dan door rozijnen, noten of wat je maar hebt liggen.

glutenvrije blueberry muffins

Benodigheden

50 gram kokosmeel

50 gram amandelmeel

4 bananen (hele rijpe)

50 gram kokosolie

1 tl baking soda

2 eieren

125 gr blauwe bessen

1 el kokosschaafsel

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het kokosmeel, amandelmeel, baking soda en kokosschaafsel in een mengkom en schudt dit even goed door elkaar. Zet opzij en prak de bananen.

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg als het gesmolten is de bananen toe. Laat je mixer draaien en voeg dit mengsel toe aan de melen. Laat draaien tot het een vloeibaar geheel is. Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe.

Schep de blauwe bessen voorzichtig door het mengsel. Voor een mooi effect kun je bovenop elke muffin drie of vier blauwe bessen duwen.

Laat een eetlepel in een muffinvorm vallen. Zet voor 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt met dit recept ongeveer 12 muffins maken.

Eet smakelijk!

Ga jij ze maken? Geef me tips voor de vulling, I’d love to hear!

glutenvrije blueberry muffins

Facebooktwittergoogle_pluspinterest
By Positive Me, 10 mei 2017 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
 • 1
1 Comment
 • Marjan de Ruiter
  10 juli 2017

  Wat een heerlijk recept! Ik ben bekend met een omgeving die het net even anders ziet dan ik 🙂 Ik krijg daarnaast veel rust van lekker in de keuken staan, dus met dit recept maak je mij in elk geval blij!

  Met rustige groet,
  Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
9 × 8 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@