Zo werk je elke dag aan een positief zelfbeeld

Positief zelfbeeld

Weet je nog dat ik je vorige week een geheimpje vertelde wat ik meestal niet deel? Deze week doe ik het weer. En waar je vorige week nog dacht ‘is dat alles?’ ga ik je deze week wel een diep kijkje in mijn ziel geven. Je kunt namelijk vrij accuraat raden in welke mood ik ben als je dit geheim eenmaal van me weet. Je hoeft alleen maar te kijken op mijn telefoon en dan weet je direct waar ik aan werk, mee struggle of wat ik mezelf blijf vertellen. Een positief zelfbeeld behouden is elke dag hard werken. En ik help mezelf daar graag een handje bij.

Het toegangsscherm van mijn telefoon is mijn persoonlijke flashcard

Hoe dat werkt? Ik zal het je uitleggen. Ongeveer 8 jaar geleden las ik op aanraden van een toenmalig leidinggevende het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay. Het was moeilijk doorkomen. Ik vond het boek wollig en al dat gepraat over ‘Universum’ lag heel ver bij me vandaan. Toch bleef er iets hangen. Het boek bleef vertellen over affirmaties en over hoe deze een verschil kunnen maken in je leven. Een affirmatie is een positieve bekrachtiging die je tegen jezelf herhaalt. Deze kan je helpen anders te gaan denken over jezelf, je omgeving, je probleem of wat dan ook. Ik heb destijds veel geoefend met affirmaties.

Ze hielpen me om me beter over mezelf te voelen

Oprecht beter. Door affirmaties tegen mezelf te blijven herhalen, monterde ik mezelf wat op en voelde ik me beter. Ik dacht dat ik de heilige graal van zelfliefde had ontdekt en dat ik nu alles wat ik maar wilde kon omtoveren in een affirmatie en dus de waarheid. Dat viel tegen. Na een tijdje ebden de positieve effecten van de affirmaties weer wat weg en begonnen negatieve gedachten terug te keren. Er was meer nodig dan alleen affirmaties om mijn zelfbeeld op te krikken (ik geef eerlijk toe, dat beeld was behoorlijk laag. Ken je van die bodemloze putten waarbij het lijkt alsof de bodem nooit in zicht zal komen? De bodem daarvan is ongeveer waar mijn zelfbeeld lag destijds.) Maar affirmaties hielpen in dit proces wel mee. Door kleine reminders kon ik nog meer werken aan wat belangrijk voor me was.

De eerste keer dat ik mijn telefoonscherm daarvoor begon te gebruiken was ook 8 jaar geleden.

Ik zat in een relatiecrisis met mijn ex. Na vijf jaar waren we op een punt gekomen waarop er een einde aan de relatie te voorzien was, maar geen van beide durfde dit waarheid te maken. We draaiden om de hete brij heen. Op een dag las ik in een blad de zin: Als je altijd doet wat je wilt, is in elk geval 1 persoon blij. Dat raakte me. Want ik wilde het niet uitmaken omdat ik ook aan hem dacht en aan onze families en aan alles en iedereen behalve aan mezelf.

Want ik was ongelukkig en ik wilde niet langer zo leven.

Ik fotografeerde de zin en opende regelmatig mijn afbeeldingen om ernaar te kijken. Het deed me denken aan mijn eigen geluk en mijn eigen rol in mijn leven. Het gaf me kracht om voor mezelf te kiezen. Om te doen wat ik leuk vond. Op een dag maakte ik er mijn achtergrond van. Zodat ik elke keer bij het openen van mijn telefoon geconfronteerd zou worden met deze waarheid.

Dat markeert de start van een lange traditie toegangsschermen.

Je kunt het zo gek niet bedenken en ik plak het op mijn beginscherm. Alles wat me inspireert, bezighoudt of wat belangrijk is, het komt erop. En speciaal voor jullie heb ik mijn vier beste quotes verzameld! Hieronder kun je ze downloaden.

 

Voel je vrij om deze te kopiëren en te gebruiken op je telefoon. Dit zorg ervoor dat je elke dag herinnerd wordt aan woorden die je soms extra hard nodig hebt!

Wat zijn jouw tips om elke dag stil te staan bij jezelf?

 

(P.S. Ja ik hoor je nieuwsgierig zijn, wat is het scherm van vandaag? Waar werk ik op dit moment aan? Oké omdat ik mijn geheimen nu toch per bundel prijsgeef krijg je die er ook nog bij, opdat je er iets aan mag hebben.)

Positief zelfbeeld

Positief zelfbeeld

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 ⁄ 6 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X