Mijn dieet is best gecompliceerd. Zeker voor ‘bepaalde lekkere snacks’ zoals tosti’s. Je moet weten dat ik niet houd van brood (wie me kent weet dat ik voordat ik geen gluten meer at ook al weinig brood at, not my thing…) Maar ik houd wel heel erg van tosti’s. Een warme tosti met kaas, zeker uit de pan, daar kun je me voor wakker maken. Tot een jaar geleden tenminste, want toen stopte ik met het eten van gluten en lactose. Dus geen brood meer, geen kaas meer en vlees at ik toch al niet. No more ham/kaas tosti pour moi. Wat doe je dan als je wel dol bent op tosti maar geen gewone kunt eten? Dan bedenk je de (glutenvrije) vegan tosti. Net zo lekker, maar wel zonder kaas!

Glutenvrije vegan tosti

Het maken van deze tosti is niet heel veel lastiger dan je doorsnee tosti, zeker niet als je deze in de pan bakt (my favorite way.) Zo maak je hem!

Benodigdheden

75 gr maïs

10 gr edelgistvlokken

35 ml water

0,5 tl kerriepoeder

0,5 tl paprikapoeder

4 plakjes glutenvrij vegan brood (liefst wat je zelf gebakken hebt natuurlijk)

Glutenvrije vegan tosti

Werkwijze

Doe de maïs met de specerijen, edelgistvlokken en het water in een mengbeker en blend met de staafmixer flink door elkaar. Het moet niet te dun zijn, als je dat merkt, voeg je wat meer maïs toe.

Besmeer de boterhammen met het mengsel en doe ze dubbel. In een pan verhit je wat olijfolie. Als dit heet is, bak je het brood aan beide kanten knapperig en bruin. (Dit is mijn favoriete onderdeel want ik bak ze graag heel knapperig. Makes for extra yummy grilled cheese sandwiches.)

That’s all. Het is heerlijk om deze tosti’s te eten met geprakte avocado of, geheel tegen mijn dieet in, met ketchup. Moet kunnen af en toe.

Ga jij ze maken? Eet smakelijk!

Glutenvrije vegan tosti

Bewaren

Facebooktwitterpinterest