Back to home
in Geen onderdeel van een categorie

Glutenvrije vegan tosti, net zo lekker als the real thing!

  • 15 maart 2017
  • By Positive Me
  • 0 Comments
Glutenvrije vegan tosti, net zo lekker als the real thing!

Mijn dieet is best gecompliceerd. Zeker voor ‘bepaalde lekkere snacks’ zoals tosti’s. Je moet weten dat ik niet houd van brood (wie me kent weet dat ik voordat ik geen gluten meer at ook al weinig brood at, not my thing…) Maar ik houd wel heel erg van tosti’s. Een warme tosti met kaas, zeker uit de pan, daar kun je me voor wakker maken. Tot een jaar geleden tenminste, want toen stopte ik met het eten van gluten en lactose. Dus geen brood meer, geen kaas meer en vlees at ik toch al niet. No more ham/kaas tosti pour moi. Wat doe je dan als je wel dol bent op tosti maar geen gewone kunt eten? Dan bedenk je de (glutenvrije) vegan tosti. Net zo lekker, maar wel zonder kaas!

Glutenvrije vegan tosti

Het maken van deze tosti is niet heel veel lastiger dan je doorsnee tosti, zeker niet als je deze in de pan bakt (my favorite way.) Zo maak je hem!

Benodigdheden

75 gr maïs

10 gr edelgistvlokken

35 ml water

0,5 tl kerriepoeder

0,5 tl paprikapoeder

4 plakjes glutenvrij vegan brood (liefst wat je zelf gebakken hebt natuurlijk)

Glutenvrije vegan tosti

Werkwijze

Doe de maïs met de specerijen, edelgistvlokken en het water in een mengbeker en blend met de staafmixer flink door elkaar. Het moet niet te dun zijn, als je dat merkt, voeg je wat meer maïs toe.

Besmeer de boterhammen met het mengsel en doe ze dubbel. In een pan verhit je wat olijfolie. Als dit heet is, bak je het brood aan beide kanten knapperig en bruin. (Dit is mijn favoriete onderdeel want ik bak ze graag heel knapperig. Makes for extra yummy grilled cheese sandwiches.)

That’s all. Het is heerlijk om deze tosti’s te eten met geprakte avocado of, geheel tegen mijn dieet in, met ketchup. Moet kunnen af en toe.

Ga jij ze maken? Eet smakelijk!

Glutenvrije vegan tosti

Bewaren

Facebooktwittergoogle_pluspinterest
By Positive Me, 15 maart 2017 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 × 18 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@