Smoothie bowl met blauwe bes, chiazaad en kaneel

Smoothie bowl met blauwe bes, chiazaad en kaneel

Geen ontbijtinspiratie? I’m with you. Ik eet elke dag (ja elke dag, elke elke dag) glutenvrije havermout met plantaardige melk, een rijpe banaan, kaneel en rozijnen. Elke dag. Waarom? Gemakzucht. Mijn man en zoon eten elke dag kwark met zelfgemaakte muesli (zonder troep!) en mijn dochter wil elke dag warme havermout met banaan. En omdat ik dan toch al een pannetje klaarmaak, maak ik ook maar een portie voor mezelf. Afgelopen zaterdagavond bedacht ik ineens dat ik wel eens een ander ontbijtje wilde. Ik had blauwe bessen in huis gehaald en als ik nog gauw een bakje chiazaadjes zou koelen en een banaan invroor, dan kon ik daar iets heel lekkers van maken. Iets met een smoothie en een schaaltje. Een smoothie bowl met blauwe bes, chiazaad en kaneel.

Eenvoudig te maken en heel lekker

Smoothie bowl met blauwe bes, chiazaad en kaneel

Dit vrolijke ontbijtje maak je zo!

Benodigdheden

25 gr chiazaad

100 ml plantaardige melk (ik gebruikte rijstmelk)

0,5 tl kaneel

5 gr agavesiroop (optioneel als je houdt van zoet)

4 handjes blauwe bes + extra voor garnering

1 bevroren banaan + plakjes verse banaan voor garnering

4 lepels plantaardige kwark (ik gebruikte kokoskwark)

Optioneel 2 handjes versie spinazie voor wat extra groente!

Smoothie bowl met blauwe bes, chiazaad en kaneel

Werkwijze

Een avond voordat je dit ontbijtje gaat maken meng je het chiazaad met de melk, kaneel en agavesiroop. Zet dit de hele nacht in de koelkast. Vries ook vast een rijpe banaan in (hoeft niet per sé maar maakt je smoothie lekker koud en dik.)

De dag erna doe je de kwark met de bevroren banaan (eventueel de spinazie) en de blauwe bes in de blender. Laat draaien tot je een gladde, dikke smoothie hebt. Pak een bakje en doe het chiamengsel erin. Als het goed is, is dit een beetje slijmerig en blijft het daarom aan elkaar plakken. Pak je smoothie en probeer met je lepel de chiazaden aan de ene helft van de schaal te houden terwijl je de andere helft vult met de smoothie. Door de dikke substantie van beide zijden zouden ze niet moeten mengen.

Nu ga je het bakje opmaken, het leukste deel van de bowl! Versier in lange strepen. Ik gebruikte banaan, blauwe bes, cacao nibs, zonnebloempitten en chiazaadjes. Je kunt ook geraspte kokos, ander fruit, pistachenootjes of andere vrolijkheid gebruiken. Go nuts!

Waar heb jij je smoothiebowl mee versierd? Stuur me een foto op Facebook of tag me Instagram, ben benieuwd!

Smoothie bowl met blauwe bes, chiazaad en kaneel

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 × 8 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X