De mooiste quotes uit de Alchemist van Paulo Coelho

Quotes uit de alchemist

Wat heeft dit boek mijn pad vaak gekruist. In bladen, in boekhandels, op internet. Er is nogal een buzz rondom the Alchemist van Paulo Coelho. En die buzz was nou precies de reden dat ik het boek niet las. Als het te hip is, haak ik gauw af, denk dat het een overwaaiende hype zal zijn. Of dat het opgeblazen wordt. Dit boek bleef zich echter maar opdringen. Dan weer in mijn Facebook timeline, dan weer op een site van een boekverkoper, ik werd er haast gek van. Uiteraard wilde het geval dat ik het boek cadeau kreeg, ik kon er niet aan ontkomen. Gelukkig maar, want het is echt een heel mooi boek. Vandaag deel ik met je de mooiste quotes uit de Alchemist van Paulo Coelho.

Voor een fictieboek bezit het behoorlijk veel wijsheid

Het boek verhaalt van een jongen dat een terugkerende droom krijgt en de betekenis hiervan vraagt aan een zigeuner. Deze vertelt hem dat de droom letterlijk genomen mag worden, hij moet naar Egypte en daar zijn schat ophalen. Dit doet de jongen af als kolder. Een dag later ontmoet hij een koning die hem ervan weet te overtuigen dat dit zijn ‘personal legend’ is en dat hij deze moet najagen. Onderweg komt hij veel tegen dat hem had kunnen stoppen deze Personal legend waar te maken, maar telkens ontvangt hij signalen dat hij door moet op zijn reis.

De diepere boodschap van de Alchemist is precies dat.

Volg de subtiele signalen die je naar je persoonlijke droom zullen leiden. Laat je niet verleiden onderweg door macht of rijkdom, maar loop je eigen pad. Luister naar je hart en geef nooit je droom op.

Het boek staat bomvol mooie quotes. Ik verzamelde mijn favoriete vijf voor je.

Quotes uit de alchemist

People are capable at any time of their lives of doing what they dream of

Dit zegt de koning tegen de jongen, als hij spreekt over het belang van status voor mensen. Hij vertelt de jongen over de bakker op de hoek, die graag wilde reizen. Hij besloot eerst een bakkerij te kopen, omdat bakkers aanzien genieten. Nu zet hij geld opzij om hopelijk aan het eind van zijn leven een maand naar Afrika te gaan. De bakker is vergeten dat hij nu, op dit moment, zijn droom kan waarmaken. Hij kiest voor status en geld, in plaats van zijn hartenwens.

Een reminder voor ons allemaal om geen smoesjes meer te maken, maar te gaan doen waar we van dromen!

Quotes uit de alchemist

If you want something, all the universe conspires to help you achieve it

Weer is het de wijze koning die dit tegen de jongen zegt. Hij legt hem uit dat hij zijn droom zal gaan bereiken als hij luistert naar ‘the omens’. De tekenen die hem helpen bij zijn missie. Als je iets wilt, helpt het hele universum je om deze droom te bereiken.

Probeer af en toe wat minder te denken en meer in het nu te leven. Als je stil kunt staan bij de tekenen die jij krijgt, zul je nooit zonder richting zijn.

Quotes uit de alchemist

It’s the simple things in life that are the most extraordinary

‘De simpele dingen in het leven zijn het meest bijzonder, alleen wijze mannen kunnen dit begrijpen’ zegt de koning tegen de jongen. We moeten niet altijd denken dat we geluk zullen vinden in het bereiken van veel succes of faam. Juist in de kleine dingen van het leven gaan we geluk vinden, door in dankbaarheid en in het nu te leven. Dat begrijp je niet als je geleerd bent of een diploma hebt, dat begrijp je als je wijsheid bezit in je hart.

Kijk naar de simpele dingen die jij hebt en wees dankbaar voor alles om je heen. Een leven in dankbaarheid maakt je bewust van wat je nu hebt en richt je aandacht op het hier en nu, in plaats van toekomst of verleden.

Quotes uit de alchemist

Every day is there to be lived, or to mark ones departure from this world

Geconfronteerd met het feit dat morgen misschien zijn laatste uren geslagen zijn, realiseert de jongen zich dat elke dag een dag is om te leven of om te sterven. Een dag is niet bedoelt om door te komen en naar de toekomst te leven. Naar iets beters uit te kijken, of naar een moment waarop: je meer geld helpt, een ander huis hebt, een nieuwe baan hebt, de kinderen groter zijn, je een partner vindt, je studie klaar is. Noem het maar op. Wacht niet langer. Leef vandaag.

Elke dag is een dag om te leven of om te sterven. Als vandaag je laatste dag zou zijn, zou je dan nog in de toekomst leven? Of zou je van deze dag de mooiste dag van je leven maken?

Quotes uit de alchemist

One is loved, because one is loved. No reason is needed for loving

Mijn favoriete quote, niet om zijn wijsheid, maar om de romantiek.

Houden van heeft geen reden nodig, dat hoef ik niemand uit te leggen.

Als je het boek nog niet gelezen hebt, dan kan ik het je enorm aanraden. En misschien komt dit artikel niet zomaar op je pad, maar wil het universum je iets duidelijk maken. ‘Listen to the omens…’

Heb jij het boek gelezen? En wat is jouw favoriete quote? Comment below!

Quotes uit de alchemist

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 × 10 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X