Back to home
in Food

Banaan Flapjack Mueslireep (glutenvrij!)

  • 18 januari 2017
  • By Positive Me
  • 0 Comments
Banaan Flapjack Mueslireep (glutenvrij!)

Ik ga iets opbiechten. Ik ben nogal gek op suiker. Dat op zichzelf is een biecht die ik hier al vaker heb gedaan, maar dat ik er nog steeds niet van af ben, dat wist je misschien nog niet. Ik vecht de suikercravings aan met het eten van de vele repen die er tegenwoordig zijn. Roo’bar, Cliff bar, Rude Health, Nak’d bars… Been there, ate that. (Ook één grote suikerbom, I know!) En toen ik de Trek Flapjack in de schappen zag liggen, moest ook die mee naar huis. En dat deze reep voor een groot deel uit suiker bestaat heb ik gemerkt, wat een onwijs lekker koekje! Levensgevaarlijk om elke dag mee te nemen. Ik moest hier iets op verzinnen, zodat ik niet elke dag in de verleiding zou komen om een Trek te kopen. Dat werd een homemade banaan flapjack.

Wat is een Flapjack

Wat is een flapjack vraag je je nu misschien af. Vriend wikipedia zegt dat dit een platte koek is die in Engeland wordt gemaakt als koekje bij de thee. Het is een combinatie van boter, havermout en, natuurlijk, suiker. Daarom is deze koek ook zo lekker. Het is een grote vetbuidel met suiker. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Als de Flapjack in de oven is geweest wordt deze hard en ontstaat er een soort mueslireep. Dat moest ook zonder geraffineerde suikers en stropen kunnen leek me. Gewoon met rijpe bananen en glutenvrije haver. En ja, het resultaat mag er zeker zijn!

Banaan flapjack

Benodigdheden

50 gr kokosolie

2 overrijpe bananen

100 gr glutenvrije havermout (de flapjack is het lekkerst als je de hele havermoutvlokken neemt, dus niet de gesneden variant)

2 el cacaonibs

2 el kokosrasp

1 tl kaneel

1 tl nootmuskaat

Optioneel: 0,5 tl kardemom

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje en prak alvast de bananen. Als de olie is gesmolten voeg je de bananen toe, dit gaat knetteren. Zet het vuur uit en voeg de cacaonibs, kokosrasp, kaneel, nootmuskaat en kardemom toe. Roer dit goed door.

Nu roer je de havermout erdoorheen, vermeng alles goed. Stort de inhoud van de pan in een kleine platte ovenschaal (vet deze even in met kokosolie) en maak mooi egaal met de achterkant van een lepel. Zet de schaal in de oven en bak de banaan flapjack in 25 minuten mooi bruin.

Haal je banaan flapjack uit de oven. Maak de koek los van de ovenschaal en laat deze afkoelen op een rooster. Snijd in kleine repen.

De flapjack was bij ons binnen 10 minuten soldaat gemaakt.

Iedereen vond de combinatie van zoete banaan met de bittere cacao heerlijk. En zo kwam het dat ik de dag erna met een tros rijpe bananen en een Trek Flapjack in de supermarkt stond… Oh the sugar high…

Wat is jouw favoriete suikerreep?

Banaan flapjack Banaan flapjack

Bewaren

Bewaren

Facebooktwittergoogle_pluspinterest
By Positive Me, 18 januari 2017 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 + 20 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@