5 doelen voor 2017 die echt haalbaar zijn

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

Heb je goede voornemens gemaakt? Ik niet. Doe ik nooit. Begrijp me niet verkeerd, lang heb ik het wel gedaan. Maar op een dag besloot ik dat ik er klaar mee was. Ik kon beter slechte voornemens maken, want daar kon ik me tenminste wel aan houden. Goede voornemens sleepten als een soort ketting-met-bal achter me aan. Ze gaven me een reden om mezelf eens even lekker de wind van voren te geven als ik ze niet gehaald had. Dat geeft je zeker geen positieve vibe in het nieuwe jaar. Dus daarom gooi ik het over een andere boeg. Dingen die altijd belangrijk zijn. Doelen voor 2017 die echt haalbaar zijn. Ook voor jou.

1. Drink meer

Als deze niet op jou van toepassing is, ga dan door naar punt twee. Als je twijfelt of je genoeg drinkt, lees dan nog even door. Ik ben koningin te weinig drinken. De dag begint met een kop thee en dan heel lang niets. HEEL lang niets. Soms zo lang niets dat er een kleine hoofdpijn op komt zetten. Ik vraag me dan ook nog wel eens af waar die hoofdpijn toch vandaan komt? Herkenbaar? Je bestaat voor ongeveer 55 tot 60% uit water, logisch dat je dat af en toe moet vernieuwen. Wees lief voor je lijf en drink zo’n beetje 1,5 liter vocht elke dag.

Daar ga je je direct beter van voelen.

Begin elke dag met een glas water. (Neem lauw water, dan hoeft je lichaam niet hard te werken om die koude plens op je maag te verwarmen.) Als je een hele nacht slaapt, verlies je vocht door zweten en ademen. Dat tekort moet je wel aanvullen! Je maakt je spijsvertering wakker en boost je hele lichaam met één glas water. Voor extra health kun je citroensap toevoegen, de vitamine C helpt direct je immuunsysteem.

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

2. Ga offline

Weer zo’n leus die je al 10x gelezen hebt. Maar het is gewoon waar. In een wereld waarin we elk moment van elke dag verbonden zijn met iedereen en alles, kunnen we soms niet meer tot onszelf komen. Wie ben jij zonder je volgers? Spreek je je vrienden buiten de app? Hoe leuk ben je eigenlijk als je de hele avond aan het appen bent? Dat is een vraag die ik mezelf regelmatig stel. Ben ik een fijne moeder als ik de hele dag aan het appen ben? Kan volle aandacht besteden aan mijn leven als ik alles bekijk door de camera van m’n telefoon?

Ik word geen leuker persoon als ik de hele dag bezig ben met mijn telefoon. Sterker nog, ik mis er de helft van mijn leven door.

Mindful leven begint met aandacht hebben voor het hier en nu. Dat gaat je nooit lukken als je alleen maar bezig bent met social media en internet. Wat kan er nu leuker zijn dan het leven dat recht voor je is? Dus stel phone-free time in.

Beter nog, plan je social media, zodat je niet de hele dag hóeft te kijken naar al die leuke levens, maar alleen kijkt naar je eigen leuke leven.

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

3. Don’t obsess

Je wilt gezond gaan eten maar je eet af en toe een patatje. So what? Je wilt drie keer per week sporten maar deze donderdag komt het even niet uit. Nou en? Het had bij drie glaasjes moeten blijven, maar het werden er vijf. Big deal! Stop met obsessen over kleine dingen. Zo erg is het allemaal niet. Die tijd die je kwijt bent met boos zijn op jezelf voor die vijf koekjes, kun je beter besteden aan blij zijn met jezelf dat het niet vijf pakken koek waren.

Maak het licht, lach om jezelf en houd het simpel.

Voel je je geïrriteerd over wat iemand zegt of doet? Vraag jezelf dan af of het echt een discussie waard is. Heb je echt niets beters te doen dan boos worden omdat iemand de verkeerde rijstwafels in huis heeft gehaald? Wil je nu echt die tijd besteden aan een preek voor je vierjarige zoon omdat hij nu moet plassen terwijl jij tien minuten vroeg of hij moest en hij nee zei? Je kunt er nu al niets meer aan veranderen. Hij moest niet en nu wel.

Hup, toilet opzoeken en dankbaar zijn dat hij het niet in z’n broek doet. Dan ziet het leven er direct een stuk zonniger uit.

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

4. Ga elke dag even naar buiten

Dit doel is echt 100% haalbaar. Je kunt elke dag bewust de keuze maken om even naar buiten te lopen en een frisse neus te halen. Waarom je dat zou doen? Omdat buitenlucht goed voor je is! Het verzorgt je vitamine D opname (het lichaam kan dit zelf niet aanmaken dus die dosis heb je echt nodig) en frisse lucht is goed voor je luchtwegen.

En is het je wel eens opgevallen hoe rustig je soms kunt worden van de natuur?

Elke dag een stukje natuur opsnuiven is heel goed voor je mind. Het maakt je rustig en kalm. Natuur brengt ons terug naar onze roots. Als jij nu iemand bent die helemaal niet houdt van hiking, wandelen in het bos of tijd doorbrengen in de natuur, dan heb ik het nog steeds tegen jou. Want al zeg je dat je er niet van houdt, het effect kan hetzelfde blijven. Misschien moet je wel door weerstand heen in die natuur. Of heb je er niet bij stilgestaan dat een dagje aan het strand ook natuur is. Samenzijn met de elementen doet ons goed. Het brengt ons terug naar onszelf. Weg van de ongein van het dagelijks leven. Weg van meningen en aannames.

Heb nog nooit een boom horen zeggen dat ik er niet uitzag vandaag. Heel verfrissend.

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

5. Doe, schrijf, creëer, lees, ga projecten aan, leer iets nieuws, vermaak jezelf

Whatever you do, don’t just stand there! Sta niet stil. Dat is je doel van 2017. Zeg ja. Ja tegen belevenissen, ja tegen afspraken en ja tegen het leven. Je hebt misschien wel tien goede redenen waarom je niet gaat solliciteren dit jaar. En nog eens acht redenen om niet die lange reis van drie maanden te maken. En ik geloof zeker dat die heel goed zijn. En heel redelijk. En plausibel. Maar welke redenen heb je om het wél te doen? En welke middelen? Als je het waar kon maken, zou je het dan doen?

Als het antwoord ja is, dan daag ik je uit in 2017. GA HET DOEN!

Ga weer studeren. Neem die coachingssessies. Ga in therapie als je dat nodig hebt. Doe het. Word je gevraagd voor een event? Ga dan. Niet zulke spannende dingen in het verschiet? Dan verzin je ze zelf. Probeer elke dag creatief te zijn. Schrijf elke dag een paar zinnen op, fictie, realiteit, wat jij wilt. Maar creëer iets uit het niets. Ga knutselen, ga met vouwblaadjes in de weer, wat mij betreft kleur je die kleurboeken vol, maar doe iets. Kom uit de sleur. Lees elke dag 10 minuten zodat je elke dag iets nieuws leert.

Ontwikkel jezelf in 2017, houd jezelf niet tegen. Zeg ja tegen het leven en je zult zien dat het leven ook ja tegen jou zegt!

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

Goede voornemens? Het raam uit! Simpele doelen die je op ieder moment van elke dag dit jaar waar kunt maken. Welke doelen heb jij?

5 doelen voor 2017 die haalbaar zijn

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 − 7 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X