The big glutenfree American Pancake

Glutenfree american pancake

Afgelopen jaar was ik in Amerika. Het ontbijt daar bestaat vaak uit zoetigheid. Cornflakes, waffles met syrup, of pancakes. Nu zijn die pancakes bijzonder. Het zijn geen pannenkoeken zoals wij ze kennen, het zijn dikke pannenkoeken met een smeuïge, zachte kern.  Veel mensen zijn er dol op. Of ik er dol op ben? Geen idee. Ze zijn niet glutenvrij!

Daarom maakte ik voor mezelf deze glutenfree american pancake, zodat ik er ook van kan genieten.

Ik besloot er wel een tintje Hollands aan toe te voegen. Ik eet ze namelijk niet als ontbijt, maar liever als lunch. Dan vind ik ze groot lekkerder. Vandaar een BIG glutenfree american pancake. Want groot is dubbel zo lekker. Eet ook makkelijker dan zo’n stapel glijdende kleine pannenkoekjes.

Glutenfree american pancake

Benodigdheden

50 gram boekweitmeel of teffmeel

1 ei

80 ml lactosevrije melk (of plantaardige melk naar keuze)

Werkwijze

De werkwijze voor deze pancake is zo makkelijk dat het haast geen recept meer mag heten. Weeg je meel af en doe dit in een kom. Voeg de melk in kleine beetje toe en blijf goed roeren zodat je een glad papje krijgt. Nu voeg je het ei toe en ook dit klop je goed door het mengsel heen.

Het mengsel is en blijft heel erg dik. Dit is normaal bij een American pancake. Wil je toch iets dikker beslag? Voeg dan wat meer melk toe.

Verhit een koekenpan van middelmatig formaat op het fornuis het voeg (kokos-)olie toe. Laat langzaam het mengsel in de pan zakken en verdeel over de bodem. Je kunt de pannenkoek zo dik maken als je wilt. Afhankelijk van je pan zul je 1 of 2 pancakes kunnen bakken met dit recept. Bak de pancake aan beide zijden bruin. Hij is klaar als je in het midden prikt en je vork licht ‘terugveert’. Je voelt dan dat de binnenkant niet vloeibaar meer is.

Dien je pancake op met agavesiroop of wat minder gezond met maple syrup.

Delicious! Ga jij ontbijten met deze beauty’s?

Glutenfree american pancake

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 17 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X