Yogacompanion op reis: Manduka eko SuperLite travelmat

Manduka eko SuperLite

Wat heb ik dit jaar veel afgereisd, van Ibiza tot Amerika en van Frankrijk naar Amsterdam. Dit jaar was voor mij een echt reisjaar. Mijn bestemmingen waren divers en de doelen van mijn reisjes ook. Een yogaretreat, een verre reis om te hiken en relaxvakantie, alles is aan bod gekomen.

Ik ben met mijn gezin geweest, met vrienden, familie en ook alleen. De enige constante factor waar ik steeds op mocht rekenen, was mijn eigen kleine toevluchtsoord. Mijn haven, baken en boei. In het felrood en flinterdun, mijn rode reismat was altijd aan mijn zijde en deed dienst als yogamat, strandmat, slaapmat en beste vriend.

Als je overweegt om een reismat voor jouw reizen aan te schaffen, dan raad ik je echt deze mat aan.

Manduka staat bekend om ‘The Manduka Pro’ en dat is niet voor niets een geroemde en bekende mat. Ik heb mensen dit de ‘Rolls royce’ onder de yogamatten horen noemen, geheel terecht overigens. De mat is non-slip, lekker dik en is onder vele yogi’s een absolute favoriet. Maar aangezien er maar 15 kilo in je koffer mag en deze mat 3,6 kilo weegt (meer nog als je de lange versie koopt) is dat op reis geen optie. Maar wat als je toch die heerlijke Manduka mat mee wilt?

Dan koop je de mini Rolls Royce en dat is de Manduka eKo SuperLite

Deze kleine mat weegt maar 0,9 kg en past in elke tas. Nu zul je denken, elke tas? Maar zo’n opgerolde yogamat neemt nogal veel ruimte in beslag en dat is lastig met inpakken. Met de Manduka eKo SuperLite heb je daar nooit meer last van. Deze mat laat zich opvouwen als een handdoek en is dan zelfs nog platter dan een handdoek. Dat maakt de mat een ultieme travelmat, je kunt hem overal bij in stoppen en hij neemt minimale ruimte in.

Manduka eko SuperLite

Één van de fijnste dingen aan deze mat is dat hij duurzaam is.

Hij is gemaakt van natuurlijke materialen en vrij van chemicaliën, dit is een ‘groene mat’.

Over de mat zelf, hij heeft me enorm verbaasd!

Ik was bang voor de dikte van de mat, hij is zo dun! Maar wat merk je daar weinig van tijdens je practice. Het voelt alsof ik op een volwaardige mat aan het trainen ben. Nergens heb ik me gestoord aan het feit dat de mat dun is, terwijl ik normaal vrij snel last van mijn gewrichten krijg als ik train op een dunne mat. De cushioning van deze mat is echt heel fijn. Daarnaast is het een echte non-slip mat, de toplaag is enorm sticky wat heel goed uitkwam in Frankrijk en Amerika, want daar was het uitzonderlijk warm. Zelfs met zweterige handpalmen, bleef ik stevig in mijn downdog staan. Deze mat is echt ongelofelijk.

Voor een mat met deze dikte en dit gewicht, is er geen gelijke

De Manduka eKo SuperLite* is uniek en is absoluut mijn nummer 1 reismat, ik neem hem overal mee naar toe en gebruik hem werkelijk overal! Ik vind deze mat zelfs zo fijn dat ik een tweede heb gekocht, die ik standaard in de auto houd om zo overal en altijd mijn mat te kunnen uitrollen. En als ik een mat moet aanraden, dan staat deze standaard in het rijtje van beste matten overall, wat heerlijk om hierop te mogen trainen.

Wil je ook zo’n heerlijke lichtgewicht mat mee op reis? Hier koop je ze.

Wat is jouw favoriete reismat?

Manduka eko SuperLite

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X