Als er iemand jarig is, dan bak ik taart! You name it, I bake it. Meestal eet ik zelf die taart niet mee, er zit veel suiker in, witte bloem, lactose en gluten. Ik maak ze met liefde, maar opeten doe ik het niet. Dus toen ik dit weekend de opdracht had een mooie chocoladetaart te maken, besloot ik er twee te bakken. Een grote ‘ongezonde’ chocoladetaart en een suiker-, lactose- en glutenvrije chocoladetaart!

Het resultaat mocht er zijn, een heerlijk zachte taart met een zoet laagje!

Te lekker om niet met jullie te delen!

Benodigdheden

5o gr cacao

150 ml lactosevrije of plantaardige melk

2 tl vanille extract (als je essence gebruikt, neem dan 2 el)

200 gr amandelmeel

100 gr kokosmeel

1 el baking soda

150 ml kokosolie (gesmolten)

100 gr rijststroop (dadelstroop of agavesiroop kan ook)

100 gr kokosbloesemsuiker (je kunt ook 200 ml rijststroop doen)

4 eieren

150 gram gezouten amandelen (gerookt of gebrand)

Voor de Cashew Cream

150 gr cashewnoten (laat ze minstens een uur weken in water)

3 el water

50 gr rijststroop

2 el cacao

Glutenvrije chocoladetaart

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Verwarm de melk in een pannetje en voeg de cacao en vanille al roerende toe. Blijf roeren tot je gladde chocolademelk hebt.

Zeef het amandelmeel, kokosmeel en de baking soda boven een kom en schep een paar keer goed door. Zorg vooral dat het kokosmeel geen klontjes meer heeft.

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de rijststroop en suiker toe. Doe het mengsel in je mixerkom en laat langzaam draaien. Voeg nu één voor één de eieren toe tot ze helemaal opgenomen zijn. Voeg de chocolademelk toe en meng goed door.

Stop nu de mixer en voeg de meel toe. Laat draaien tot je een mooi egaal mengsel hebt.

Je bent nu bijna klaar!

Hak de amandelen fijn of maal ze in de keukenmachine. Voeg ze toe en laat je mixer nog een paar keer draaien.

Doe het mengsel in je bakvorm en zet in de oven. Bak 35-45 minuten. De randen moeten wat loskomen van de bakvorm. Laat de cake afkoelen op een bord op het bakpapier.

Als de cake helemaal koud is doe je de cashewnoten met het water en de cacao in de keukenmachine. Laat blenden tot je een gladde massa hebt. Snijd de cake in de breedte doormidden en smeer de helft van de cashewcream tussen de plakken cake. Leg op elkaar en smeer de rest van de cream op de bovenkant.

Garneer met wat geraspte chocolade of wat kokos!

Eet smakelijk!! Ga jij deze mooie taart maken?

p1010236

Bewaren

Facebooktwitterpinterest