Back to home
in Food

Bananenbrood is het beste brood!

  • 14 oktober 2016
  • By Positive Me
  • 2 Comments
Bananenbrood is het beste brood!

Laat het geen geheim zijn, ik houd niet van brood. Nee echt niet. Op mijn lijstje van lekkere dingen staat geen brood. ‘Oh maar zo’n plakje brood vers van de bakker dat nog warm is en waarvan je bijna de oven nog kunt ruiken dan?’ Nee ook dan niet. Ik vind het leuk dat iedereen zo blij wordt van brood, maar ik dus niet.

Behalve…

Als er in dit brood ook stiekem bananen zitten. Van die hele rijpe. Dan gaat brood ineens van saai brood waar beleg op moet, naar bananenbrood, waar geen beleg op gedaan hoeft te worden en wat meer weg heeft van cake dan van brood. Dat is my kind of bread. En het beste aan bananabread? Er zit geen suiker in! No sugar bananabread! Dus deze kan ook heerlijk als ontbijt-on-the-go, lunch, tussendoortje, bij het avondeten, toetje, snackje, hapje… You name it!

Zo maak je dit heerlijke zoete brood (ook lekker bij de high tea of bij een brunch!)

Benodigdheden

4 rijpe bananen (van het type zo rijp dat ze van het stokje afvallen. Als je ze minder rijp hebt wordt dit brood niet lekker, trust me)
50 gr kokosolie
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
Optioneel 1/2 tl kardemom
1 tl baking soda
4 eieren
50 gr kokosmeel
150 gr boekweitmeel (neem glutenvrije melen voor glutenvrij bananenbrood)

Voor de vulling:
Rozijnen
Stukjes dadel
Gemengde noten
Zaden
Go crazy!

Bananenbrood

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Schil de bananen en prak ze. Zet even apart (niet te lang want anders worden ze bruin.) Smelt in een pannetje de kokosolie met de honing tot een vloeibaar geheel. Voeg de bananen toe en laat ze even meebakken.

Doe dit mengsel in de draaiende mixer.

Meng in een kom de speltbloem met de baking soda en de kaneel. Zeef dit boven de mixer en laat draaien tot een mooi egaal beslag ontstaat.

Voeg nu één voor de één de eieren toe. Het is belangrijk dit je dit al draaiende doet zodat het ei niet de kans kan krijgen om gedeeltelijk te stollen in de hete olie. Wacht met een ei toevoegen tot het vorige ei is opgenomen.

Voeg zaden, noten en gedroogd fruit naar smaak toe.

Giet in een cakevorm en zet 40 minuten in de oven. (In mijn oven moest ik de eerste 30 minuten een stukje aluminiumfolie over het bananenbrood doen zodat het niet te donker zou worden.)

Haal het bananenbrood uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Als het koud is kun je het snijden. Het blijft in een afgesloten trommel zeker een paar dagen goed! En wat ik graag doe is het bananenbrood snijden en de afzonderlijke plakjes doe ik dan in de vriezer. Zo heb ik elke dag een plakje vers bananenbrood mee.

Hoe heb jij je bananenbrood gevuld? Ben benieuwd, laat een berichtje achter in de comments!

Bananenbrood

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwittergoogle_pluspinterest
By Positive Me, 14 oktober 2016 Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!
  • 2
2 Comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 24 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit the shop!
Subscribe to Me
About Me
Welkom op Positive Me! Een blog om je eraan te herinneren dat het leven mooi is! Yoga, positive mindset en gezond eten hebben mij geholpen bij het bouwen van mijn droomleven. Van het vallen in depressie na depressie naar een vrij en vol leven, dat heeft mijn zoektocht me gebracht. Met deze blog hoop ik je te kunnen helpen en inspireren om hetzelfde te doen! Of je nou wilt afvallen, beter in je vel wilt zitten of succesvol wilt worden, hier vind je alles wat je nodig hebt; artikelen, video's, recepten, work-out tips, mindfulness en veel persoonlijke verhalen. Om de beste versie van jezelf te worden. For a Positive YOU! Voor informatie over yogalessen die ik geef of workshops die ik verzorg kun je kijken op www.positiveyoga.nl. Vergeet niet te abonneren op Youtube, like op Facebook of een follow Instagram, daarmee support je mij om nog meer mooie content te maken!
Follow Me
Watch Me – Welcome To Positive Me
Positive Instagram
Watch Me – How I Do My Cheeks
BlogSociety
Watch Me – My hairless living secret exposed
Positive Instagram

@