Noten-dadel funballs! (suiker-, gluten-, en lactosevrij!)

Noten dadel balletjes

In een grote doos werd hij naar binnen gedragen, de nieuwe koning van de keuken. Al maanden had ik gedroomd van deze onmisbare toevoeging aan mijn apparatenpark (sinds mijn vorige de geest gaf) en met mijn verjaardag om de hoek, kreeg ik mijn cadeau deze week vast. Ik besloot daar direct gebruik van te maken en deze dadel balletjes in elkaar te draaien!

De Magimix cuisine 5200 XL is de nieuwste toevoeging aan de uitdijende verzameling keukenhulpjes op mijn aanrecht. Wat een geweldig ding! Drie mengkommen van 1,5 l, 2,5 l en 3,7 l, hakmessen, kneedmessen, eiwitklopper, raspschijven, snijschijven, citruspers, dit ding doet alles! En doet alles ook nog eens heel goed. Mijn schoonmoeder haalde me over om het flinke bedrag uit te geven voor deze keukenmachine omdat die van haar, naar eigen zeggen, al 18 jaar oud is en ze tot nu toe alleen ooit een nieuwe mengkom heeft hoeven kopen. Messen zijn nog vlijmscherp, motor is nog sterk, de Magimix is niet kapot te krijgen.

Tijd om dingen te maken die ik tot mijn grote ongenoegen niet meer kon maken omdat het zonder keukenmachine vrijwel onmogelijk bleek. (Probeer maar eens falafel te maken met je staafmixer, echt niet handig. Net zoiets als pindakaas in je blender, lukt ook niet.)

Mijn eerste receptje was direct een schot in de roos, Energy balls voor on the road met dadels en noten! Dadel balletjes! Maak je ze met me mee?

Benodigdheden

(voor 6 tot 7 dadel balletjes)

50 gram gemengde noten

4 dikke mejoul dadels

2 el gepofte quinoa

Wat kokosrasp (eventueel glutenvrij)

Werkwijze

Eigenlijk mag dit bijna geen recept heten, zo simpel is het. Gooi de noten in de blender en laat ze heel even wat fijn hakken (hoeft niet tot pulp.)

Doe de dadels erbij en laat een tijdje draaien tot de noten en de dadels helemaal vermengd zijn. Ze zijn een beetje vettig van de noten.

Haal de kom van de blender en gooi 2 eetlepels gepofte quinoa bij het dadelmengsel (ken je gepofte quinoa? Zó lekker in yoghurt en kwark!) Meng de quinoa met een lepeltje door de dadels.

Draai nu met je vingers kleine dadel balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp. Je kunt ze direct eten, of je kunt ze even koud laten worden in de koelkast.

Je kunt de dadel balletjes een dag of 5 bewaren in de koelkast, dus maak lekker een batch voor je hele werkweek!

Eet smakelijk!

Wat maak jij het liefst in je keukenmachine? Laat het hieronder weten, ik ben benieuwd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 + 5 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X