Wij hebben jarenlang elke ochtend havermoutpap gegeten. Elke ochtend maakte manlief of ikzelf een pannetje met pap klaar zodat de rest van het gezin kon aanschuiven voor zijn of haar bakje. Maar de laatste tijd hebben we wat moeite met op tijd opstaan en hierdoor komt de havermout nog wel eens in het geding. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het een superontbijt is, laat ik de klaagzangen van mijn man over de tijd die we kwijt zijn aan het koken van het pannetje havermout tot wat het is en begin ik vaak met het maken van de pap. Om vervolgens halsoverkop mijn kinderen naar de opvang te brengen en me naar het werk te haasten. Eenmaal daar moet ik mopperend toegeven dat het niet zo handig was dat ik per se nog een bak havermout moest gaan koken. Of we niet beter muesli konden gaan eten?

En daarom vandaag, voor de snelle ochtenden waarop je niet zomaar een boterham naar binnen wilt schuiven, maar ook geen tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt, muesli zonder suiker die je zelf heel eenvoudig kunt maken. Supersimpel, superlekker en ook nog eens supersnel!

Muesli2

Benodigdheden

500 gr havermout (of 400 gr havermout en 100 gr havervlokken)
3 el kokosolie, gesmolten
150 ml water of plantaardige melk (geen kokosmelk uit blik gebruiken, liever rijstmelk, havermelk, sojamelk etc)
1 el kaneel
3 el kokosrasp
Zaden, noten en rozijnen naar smaak
1 el cacao

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg vast een bakplaat klaar die je bekleed hebt met bakpapier.

Doe de havermout in een kom en voeg de kaneel alvast doe. Roer goed door.

Voeg nu de kokosolie en het water toe en roer door, zorg ervoor dat er niet hele dikke klonten ontstaan. Alles moet een beetje vochtig zijn.

Als laatste roer je de kokosrasp erdoor.

Verdeel over de bakplaat en zet 12 minuten in de oven.

Haal de muesli uit de oven en laat helemaal afkoelen. Voeg daarna de noten, zaden en gedroogde vruchten toe. (Ik doe vaak rozijnen, pompoenpitten, zonnebloempitten en wat gebroken lijnzaad.)

Voeg de cacao toe en roer deze heel goed door de muesli.

Als je de muesli in een luchtdicht afgesloten bakje bewaart kun je deze tot 6 weken goed houden! Dat is dus lang genoeg voor een aantal drukke ochtenden! Enjoy!

Wat voeg jij toe om de muesli extra lekker te maken? Laat het hieronder weten, ben benieuwd!

Muesli4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest