The perfect Carrot Cupcakes met Cashew Cream

Als ik thuis bak, dan bak ik nooit alleen. Met twee jonge kinderen is er altijd wel een kleine chef bereid zich bij mij te voegen en te assisteren met het maken van de baksels. Vaak is dat mijn zoon. Die heeft inmiddels al zoveel bakuren achter de kiezen dat hij weet wat er in een cake gaat en dat hij zelf suggesties kan doen. Zo ook gisteren. Dol op wortels als hij is begon hij enthousiast wortels in de Magimix te mikken. Op de vraag wat hij ging maken, antwoordde hij ‘Cupcakes!’ En zo geschiedde. Hij gaf de aanwijzingen voor ingrediënten, ik verzamelde alles (het afwegen is lastig als je nog geen vier jaar oud bent) en hij gooide het in de keukenmachine. De oven in en afwachten maar!

Wat eruit kwam was een perfecte cupcake! Niet te droog, niet te nat, sponge structuur, niet te zoet. Een heerlijke cupcake zonder geraffineerde suikers! Zo maak je ze!

Benodigdheden

200 gr schoongemaakte en geraspte wortel
75 gr medjool dadels, ontpit
1 tl kaneel
0,5 tl nootmuskaat
1 tl baking soda
1 medium ei
50 gr boekweitmeel
1 el kokosmeel
1 rijpe banaan

Voor de Cashew Cream

65 gr cashewnoten (die je minstens 30 minuten maar liever een nacht hebt laten weken in water)
50 ml water
2 el honing of maple syrup

cupcake2

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Doe de wortel in de keukenmachine met het hakmes erop en laat draaien. Als de wortel klein is voeg je de dadels toe en laat je dit blenden tot een glad geheel. Voeg nu de banaan toe en laat deze ook opnemen bij de dadels en wortel.

Meng in een aparte kom boekweitmeel, kokosmeel, baking soda, kaneel en nootmuskaat, voeg indien nodig een snufje zout toe. Als het klonterig is, zeef het dan. Voeg toe en laat de keukenmachine dit tot een glad beslag malen. Voeg nu het ei toe en laat draaien tot het ei helemaal is opgenomen en het een soepel oranje beslagje is.

Vet een muffinblik in met kokos- of olijfolie en schep er één tot twee eetlepels per bakje in. (Ik gebruikte geen vormpjes in verband met het ‘zweten’ van de cakejes bij het afkoelen.) En zet 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als je er een satéprikker schoon uit kunt halen.

Maak ondertussen de cashew cream. Spoel hiervoor de gewelde cashewnoten goed af en doe in de keukenmachine (blender lukt ook.) Voeg 50 ml water toe en 2 el honing en laat blenden tot een soepel en glad geheel. Als het te dik blijft, voeg dan meer water toe.

Laat de cupcakes op een rooster afkoelen tot ze helemaal koud zijn en spuit of lepel er wat cashew cream op.

img_7831

Een cupcake zonder gluten, lactose en geraffineerd suiker. Eet smakelijk!

Heb jij tips voor lekkere cupcakes? Deel ze hieronder met me, ben benieuwd!

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
40 ⁄ 20 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X