In Love with Health (met recept voor Gebakken Havermout!)

in love with health gebakken havermout

De vakantie is een periode waarin ik mezelf graag wat plezier gun. Zeker als het om eten gaat. Waar ik normaal een paar simpele regels volg (onder andere: eet overwegend dingen die aan bomen/onder de grond/uit de aarde groeien, zo min mogelijk bewerkt voedsel eten, alles plantaardig, zo min mogelijk suiker), volg ik in de zomer vooral het adagium “if I like it, I eat it”. Daarmee doel ik vooral op ijs, fruit met slagroom, koek, cake, chocolade, gefrituurde dingen en andere ongezonde voedingsmiddelen. Gebakken havermout hoort daar niet bij. En vaak is het bij mij dan ook nog: Hoe meer ik eet, hoe meer ik wil eten.

Deze vakantie in Frankrijk was geen uitzondering. De Fransen eten graag Pain au Chocolat; ik ook. De Fransen eten graag vers stokbrood met een stukje kaas; ik ook. De Fransen zijn dol op gebak en broodwaar (brioche!); ik ook. Nou moet je weten dat ik normaal helemaal geen brood eet, bijna geen kaas en ik mijd chocolade als de pest. Als ik binnen reukafstand van een stukje chocolade kom gaat het al mis, dus ik probeer er ver vandaan te blijven. Terug in Nederland wilde ik weer over op mijn normale schema, maar omdat het mooi weer was en we nog in vakantiestemming waren, ging dat niet zo lekker. Uit balans en uit m’n eetschema begon ik me behoorlijk opgeblazen en ongezond te voelen.

Enter: Lisa van Cuijk.

Ik begon me met de dag dikker en pufferiger te voelen en zocht naar de weg terug naar een goed voedingsschema. Een beetje wanhopig rondkijkend, viel mijn oog op In Love with Health. Het mooie design van het boek, de speelse vormgeving, het boek trok me enorm aan. Ik heb In Love with Health om heel eerlijk te zijn al een tijdje liggen. Het is een heel mooi boek en ik had er al talloze lekkere recepten in gelezen, maar vanwege de vakantie en mijn bijbehorende eetlust had ik me er nog niet serieus in verdiept. En ik vond wel dat ik dat moest doen.

Ik wilde het boek helemaal volgen en wilde weten wat voor resultaat de ‘slimming body methode’ heeft op je lichaam. Dat leek me tijdens de vakantie lastig vol te houden.

Maar nu, op zoek naar een reset na al dat ongezonde voedsel, leek deze methode perfect! En dus begon ik te lezen. En al gauw kwam ik weer helemaal tot leven. Yes, hierom eet ik gezond! In het eerste deel van haar boek beschrijft Lisa (voedingscoach, hormoontrainer en eigenaresse van www.inlovewithhealth.com) wat goed en gezond eten met je lichaam doet, ze vertelt je over basisvoedingsstoffen (je leert over koolhydraten, eiwitten, vetten en groene&fruit) en ze gooit er een heerlijke dosis zelfliefde doorheen. Dat laatste is een hoofdstuk dat me heel erg aansprak, want als we niet leren houden van onszelf en ons lichaam, zullen we nooit het doel van ‘een mooi lichaam’ behalen.

Trouwens, niet schrikken van de term ‘slimming body’, dit is geen afvalboek. Echt niet. Het is ook geen dieetboek. Het is geen streng boek en geen regelboekje. Het is een eerlijk boek dat erop gericht is om je op een leuke manier kennis te laten maken met een andere lifestyle. Het leert je hoe je anders kunt eten op een manier die je ook zonder Lisa’s hulp kunt volhouden.

Minder last van de suikerdip

Zo begon ik na mijn uitspattingen tijdens de vakantie aan de 7 dagmenu’s die Lisa in haar boek voor je heeft klaargezet. En na dag twee kreeg ik de healthy-vibe weer te pakken, zonder in een halve depressie te schieten. Hoe dat kan? Lisa’s menu heeft een avondsnack! Dat wil zeggen dat ik elke avond iets lekkers mag eten! Popcorn, chocolademousse, 2 blokjes pure chocolade, wat een verwennerij. En alsof dat nog niet genoeg is, is dag 6 verwendag (chocolade nutella taart, need I say more?) Ik begon me beter te voelen, had minder last van een suikerdip en had minder trek gedurende de dag. Mijn zoete cravings namen af en tegen de tijd dat ik op dag 5 zat, dacht ik niet eens meer aan al die lekkere ijsjes (oké misschien af en toe nog.)

Mijn favoriete recepten? Alle 10-uurtjes zijn hemels, de hartige pannenkoeken, de gevulde appelmuffins of die heerlijke carrotcake! En dan de pesto-portobello’s, heerlijk als avondeten en lekker snel klaar. De pompoenbanaanfudge was zo lekker dat ik er zelf maar twee hapjes van heb gehad, mijn kinderen hebben de rest soldaat gemaakt. Maar de absolute favoriet van mijn man en kinderen was een simpel, gezond maar oh-zo lekker gerechtje. Gebakken bananenhavermout. Hiervan werd iedereen bij mij thuis zo blij! En het leukste? Ik mag het recept vandaag met jullie delen!

Gebakken havermout van Lisa van Cuijk

Benodigdheden

160 gram havermout
50 gram havermoutmeel
1,5 banaan
1 el kaneel
2 el lijnzaad
6 el water
150 ml ongezoete amandelmelk
100 ml water

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het lijnzaad met het water en laat een kwartiertje staan. Prak een banaan in een kom en voeg hier amandelmelk, havermout, havermoutmeel en kaneel aan toe. Doe het banaan-havermoutmengsel in een pan en zet op het vuur. Voeg het water met lijnzaad toe en laat het 5 minuten bakken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de havermout indikken.

Schep het mensen in een kleine ovenschaal en zet 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen het halve banaantje in plakjes. Druk de plakjes in de havermout en zet weer terug in de oven voor ongeveer 5 minuten.

Tip: Lekker om af te maken met een eetlepel magere kwark en pecannoten.

2bakedbanana

In het boek van Lisa is dit een snack om om 10 uur van te genieten, maar wij ontbijten hier ook heel graag mee, gebakken havermout is lekker en voedzaam!

Nog niet overtuigd? Neem dan vooral een kijkje op de website van Lisa, hierop staan heel veel heerlijke recepten en veel slimming tips, waarmee Lisa je stap-voor-stap helpt om je mooiste zelf te zijn!

Enthousiast geworden? Try for yourself, je zult zien hoe goed je je gaat voelen! Het boek bestellen kan hier.

In Love with Health – Lisa van Cuijk – €24,95 – Scriptum

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 15 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X