Banana energy bites

Hoe zit dat bij jou? Als je thuiskomt van het sporten, krijg je dan ook zo’n onbedwingbare zin in iets voedzaams? Hoe vaak ik al niet op strooptocht door m’n eigen huis ben gegaan, alle potjes optillend, alle zakjes bekijkend, op jacht naar iets lekkers, naar iets vullends, iets om mijn honger te stillen. En na het sporten heb je niet zomaar honger, je hebt energiehonger, je lichaam vraagt om koolhydraten en suikers! Meestal kies ik op dit soort momenten voor eiwitten, omdat dat de bouwstenen van je spieren zijn, maar als ik na een bak kwark nog trek heb, dan neem ik drastische maatregelen; ik bak. Snel. En lekker. Mijn ultieme post-workout-bake-snack? Banana energy bites. Zo maak je ze!

Benodigdheden

(met twee ingrediƫnten red je je al, zonder eieren of boter!)
1 banaan
2 el havermout
Kokosrasp

Optioneel:
Halve el zonnebloempitten
Halve el pompoenpitten
Halve el cacaonibs
Halve el kaneel
Noten, gedroogde vruchten of wat je maar wilt toevoegen.

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Doe de havermout, pitten en kaneel in een kom en maak plat met de vijzel. Je kunt het zo klein maken als je maar wilt, dus stampen en wrijven maar!

Prak de banaan en voeg de droge ingrediƫnten toe. Maak nu kleine bolletjes op een rooster dat je met bakpapier hebt bekleed. Strooi er kokosrasp overheen en eventueel nog wat pompoenzaden.

Bak 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en eet smakelijk!

Ik vind ze heerlijk met een lepel kwark ernaast maar ze zijn ook top voor on the road. Ik eet ze graag tussen het lesgeven door, voor wat extra energie. Vooral met zaden, cacaonibs en wat gemende noten vind ik ze geweldig!

Banana energy bites

Hoe maak jij ze het liefst?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 + 29 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X