Good Food: Cacao Mug Cake met Kukurma Golden Milk

Oké even tussen ons; soms is het té verleidelijk om gewoon ongezonde hap te bestellen. Je bent laat thuis, geen zin om te koken en trouwens, je hebt ook niets in huis. Good food in 20 minuten is dan wel het laatste waar je aan denkt!

Mijn idee van ongezonde hap is een heerlijk Thais maandmenu voor €24,95 (koopje) met die heerlijke gebakken noodles met tofu en broccoli erbij.

Beter dan een bak friet toch?

Helaas ben ik regelmatig laat thuis en elke week zo’n maandmenu halen vind ik ook wat overdreven, dus hoe houd je gezond eten dan vol? Hoe zorg je ervoor dat je geen pizza in de oven schuift of dat thuisbezorgd.nl niet in je favorietenlijst terecht komt?

Good food

Dan kom je uit bij Laurianne Ruhé. Ze schreef eerder het boek Good Food, het kwam voort uit haar burn out en haar zoektocht naar een manier om daar overheen te komen. Het lukte haar, met goede voeding en een andere lifestyle. In Good Food legt ze uit hoe ze dat gedaan heeft. Haar nieuwste boek Good Food in 20 minuten legt je uit hoe je dat kunt volhouden als je geen zeeën van tijd hebt.

Good food in 20 minuten

Ook leuk, wat begon als receptenboek eindigde toch als kleine handleiding in goed eten. Zo legt Laurianne je uit wat de suikerdip is en geeft ze je tips voor je voorraadkast. Persoonlijk vind ik dat laatste altijd erg fijn!

Door de juiste dingen standaard in huis te halen ben je altijd verzekerd van een verantwoorde maaltijd.

Boordevol en compleet

Uiteraard staat het boek ook boordevol recepten, sapjes, hapjes en tussendoortjes, niets ontbreekt. En dit boek is zo’n kookboek waar alleen maar bruikbare recepten in staan. Zo’n boek waar ik al twee weken van alles uit maak, waar alles lekker van is en waar ik naar grijp als ik op zoek ben naar een fijn recept. Wat een heerlijk boek!

De vormgeving is trouwens ook geweldig! Van de flamingo’s op de pagina na de kaft, tot de mooi vormgegeven voorkant. Het is een geweldig boek! Laurianne is echt, schrijft vanuit haar hart en is grappig, ze schrijft alsof je een vriendin bent waar ze tegen praat.

En als ‘boekvriendin’, vond ze het helemaal goed dat ik een recept uit Good Food in 20 minuten deelde, wat een mazzel! Ik heb een powerontbijtje voor je vandaag, een heerlijke cacao mug cake met golden milk. Deze combinatie geeft de hele dag kracht en energie. En: het is vooral makkelijk en snel te maken, precies zoals Good Food in 20 minuten bedoeld is! Enjoy!

Mug Cake

Mug cake met Golden milk

Benodigdheden

1 banaan
3 el havermout
1 ei
1 el honing
1,5 el rauwe cacaopoeder
1 handje walnoten, fijngehakt

Voor erbij
Geiten crème fraîche
Vers fruit naar keuze

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Prak de banaan in een ovenbestendig kopje (mug).
Doe nu de havermout, het ei en de honing erbij en roeren maar.
Probeer er een glad beslag van te maken en voeg dan de rauwe cacaopoeder en de walnoten in kleine stukjes toe. Zet 15 minuten in de oven.
Eet met geklopte geiten crème fraîche en wat vers fruit.


Je kunt hier heerlijk een kopje golden milk bij drinken, dat maak je zo!

Benodigdheden

1/4 kopje kurkuma
Half kopje water
1/4 tl zwarte peper
250 ml rijstmelk
1 tl honing
Beetje kaneel

Werkwijze

Maak de pasta, doe hiervoor de kurkuma, het water en de peper in een pan en verhit. Roer rustig totdat het dik wordt. Daarna neem je 1 theelepel pasta, de rest kun je in de koelkast bewaren. Deze doe je in een pan met een glas kokosmelk erbij. En dan kort laten koken. Doe alles in een mok, breng op smaak met honing en bestrooi met kaneel. Enjoy!
Tip: Maak de pasta op zondag, zo heb je doordeweeks binnen no time een comfort drink gemaakt.

Zie hoe simpel het kan zijn? In de tijd dat je Mug Cake klaar is, heb je misschien net de bestelling bij de patatboer doorgebeld. Dus maak het jezelf niet moeilijk en bestel de volgende keer alleen dit boek, gooi de thuisbezorgd app van je telefoon en geniet van heerlijk Good Food in een mum van tijd. Met dit boek is goed eten echt een feestje!

Good Food in 20 minuten – Laurianne Ruhé – Scriptum uitgevers – €22,50*

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 × 15 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X