12 dingen die yogi’s snappen

dingen die yogi's snappen

Wie lang aan yoga doet, gaat zich vanzelf een beetje een yogi voelen. En gaat soms ook eigenaardigheden vertonen. Waar herken jij jezelf in?

1.) De hele dag in een kleurige legging lopen

Jouw les zat er vanochtend om 9 uur al op en toch loop je tot ’s avonds laat rond in die lekkere kleurige yogalegging. In de supermarkt, als je de hond uitlaat of tijdens een drankje op het terras, jij ziet er altijd uit alsof je klaar bent om je mat uit te rollen en een paar asana’s te oefenen. Als ze je zouden laten ging je zelfs in die legging naar het werk. En waarom ook niet? Ze zijn comfortabel, rekken lekker mee en zitten zo’n beetje vastgeplakt aan je benen. Heerlijk!

2.) Overal en altijd in lotus gevouwen zitten

Of je nou op een stoel, bank of kruk gaat zitten, automatisch vouw je een been onder je billen. En als je de ruimte hebt vouw je je andere been ook in. Niet omdat een stoel daarvoor gemaakt is, maar omdat je dat gewend bent. Sterker nog, als er geen plaats is, zit jij net zo makkelijk op de grond, met of zonder mat, jij bent het gewend. Een kwartier op de bus wachten in kleermakerszit op de grond? Daar draai jij je hand niet voor om, kun je misschien ook even een kwartiertje mediatie meepakken!

Ibiza_Mat

3.) Stretchen kan altijd en overal

Tanden aan het poetsen? Dan kun je even die schouderstretch meepakken door aan de deuropening te gaan hangen. Wachten bij de huisarts? Even een heupopener doen op je stoel. Jij ziet overal een stretchkans en die laat je nooit liggen.

4.) In alles een yogahouding zien

Iemand een pen zien oppakken van de grond? Uttanasana! Staat er iemand te balanceren op 1 been om iets van de bovenste plank te pakken? Die kan zo door in Warrior 3. Vooral baby’s zijn jouw inspiratiebron. Ze staan de hele dag in Down dog, duwen zich op naar Updog en zijn sterren in het uitvoeren van een perfecte Locust. Lucky kids.

5.) Je meditatie gaat voor alles. Punt.

Koffie? Ja leuk, maar kan dat over een uur? Jij moet mediteren. Staat de koningin voor de deur? Ze zal moeten wachten want je zit net lekker in een compassiemeditatie. Huwelijksaanzoek van een knappe vent? Sorry maar je ogen blijven echt nog even dicht, meditatie gaat nou eenmaal voor. Willen ze dat je in de Hulk verandert of wat? Nee? LAAT ME DAN MEDITEREN!

6.) Je social media feeds lijken één grote yogales

Wel een hele perfecte dan, want al die IG-sterren voeren de moeilijkste asana’s zonder een greintje pijn uit. Jaloers? Nee natuurlijk niet, ze zijn inspirerend, dat is alles. Oké misschien zijn we toch wel een beetje jaloers op die perfecte Dancers Pose… Waarom lukt die overhand grip jou nou nooit? En wauw, je wist niet eens dat je je benen ook zo over je hoofd kon vouwen…

7.) Conscious event? Jij bent erbij!

Hoor je vega, sustainable of conscious? Dan is je aandacht gewekt. Als het maar duurzaam, vegan, bewust en natuurlijk is, ga jij ervoor. Flower power festival? Helemaal jouw ding. Bestaat ergens een bewust alternatief voor? Dan koop je dat. Ja ook als het duurder is. Want geld maakt niet gelukkig, dat weet jij als yogi als geen ander.

8.) Altijd een pose kunnen striken

Mensen weten al wat je bedoelt als je je telefoon overhandigt, jij gaat waarschijnlijk weer ergens op 1 been staan met je handen voor je borst  omdat dit hét perfecte plekje is voor een tree pose. Waarom ook niet?

9.) Precies de juiste mindfulness quote op het juiste moment eruit flappen

Vriendin met relatieproblemen? Kennis die geen festivalkaartje kan kopen? Gescheurde broek in een stampvolle kroeg? Jij flapt er op die momenten graag een quote van of Rumi uit. Niet omdat dat nou bijzonder behulpzaam is, maar om het toepasselijk is. “’Walk as if you are kissing the Earth with your feet” (Thich Nhat Hanh), best letterlijk als je teenslipper breekt op vakantie toch?

10.) Jij voelt je (niet altijd) helemaal zen!

Oké het is niet helemaal waar. Je voelt je niet altijd zen, maar je weet wel hoe je jezelf kunt opladen. Yoga heeft je geleerd hoe je in je lichaam kunt komen en heeft je laten zien dat je los kunt komen van je gedachten. Je weet dat je jezelf overal doorheen kunt ademen. Je tijd op de mat heeft je laten zien wie je bent en buiten de mat weet je ook wat je aan jezelf hebt. Zen ben je misschien niet altijd, maar je zit wel op de weg ernaartoe!

11.) Altijd perfect gepedicuurde voetjes hebben

Omdat je altijd overal bereid moet zijn om je schoenen en sokken uit te trekken, zorg je er altijd voor dat je voeten er goed uitzien. Netjes geknipte nagels, mooi lakje erop, jouw voeten zijn altijd mat-klaar!

12.) Als er een veer op staat, is het goed

Of een maan, of een wolf, aztec print, Ibiza stijl, kelim, dromenvanger, henna-design, Ganesh, olifanten, een gewei, hamsa hand, ohm teken, sanskrit leus… Als het er maar mysterieus en hip uitziet. Dan is het al gauw goed.

Ken jij nog meer eigenaardigheden van yogi’s? Comment hieronder!

hands

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 + 5 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X