Doe jezelf eens wat Kalm cadeau!

Kalm boek

Als je me kent, dan weet je dat ik een groot fan ben van mijn mobiele telefoon. Ik word er altijd zo heerlijk kalm van. De rust die ik voel neerdalen na wat tijd met mijn apps is geweldig! Elke avond ga ik ermee slapen.

Of ik een grap maak? Dat je na 21:00 je telefoon niet meer moet aanraken?

Dat weet ik allemaal wel, maar ik sluit élke avond mijn dag af met een meditatie uit de app Calm. Dat doe ik nu al 96 dagen (Calm houdt het voor me bij) en zelfs twee vakanties konden daar geen verandering in brengen. Als ik ga slapen, dan is dat met Calm. (Hier lees je over mijn top 5 yoga-apps!)

En het goede nieuws is, het bijbehorende boek is nu uit!

Het heet, hoe kan het anders, Kalm en ik ben groot fan! Verwacht geen boek vol tekst en uitleg. Langdradige hoofdstukken zul je hier niet vinden! Kalm is een boek dat de app evenaart, het is een mooi vormgegeven boek dat bol staat van praktische tips en inspirerende ideeën. Het is alleen al een genot om in dit boek te mogen bladeren! Alle foto’s zijn mooi en helder en scheppen beelden waar je direct rustig van wordt. Het is verdeeld in acht delen, zo kun je het als naslagwerk ook makkelijk gebruiken. In natuur, slaap, reizen, relaties, werk, kinderen, creativiteit en eten lees je waarom het goed is om je nachtrust in ere te houden, hoe je creativiteit aanwakkert en hoe je bewust moet eten. Voel je je gejaagd en heb je geen idee waar je moet beginnen? Kalm kan op een speelse manier helpen.

Het boek moedigt je aan om mindfulness elke dag te gaan beoefenen en geeft daarbij twee simpele, effectieve vormen, dagelijkse meditatie en het bijhouden van een dagboek. Het bijhouden van een dagboek werkt zeer verhelderend (lees hier mijn eerdere artikel over schrijven) en helpt je om het gekwetter in je hoofd even te dempen. Van meditatie is bekend dat het je rust geeft en je helpt in je lichaam te komen en uit je hoofd. De combinatie hiervan is daarom extra krachtig!

Om je een idee te geven hoe Kalm dat doet, mag ik een aantal pagina’s met jullie delen!

In Kalm word je uitgedaagd om te schrijven door korte opdrachten in het boek.

Eiland1

Eiland 2

Hier krijg je ook direct een klein voorproefje van de schitterende vormgeving van Kalm. Het boek is mooi geïllustreerd en staat vol met inspirerende foto’s en teksten. Het straalt rust uit, maar ook positiviteit en liefde voor het leven. Het lezen ervan werkt zo aanstekelijk dat je direct wilt beginnen met je eigen pad naar rust en Kalmte!

Voor je dagelijkse meditatie krijg je kleine meditatieoefeningen.

meditatie love

p116

Zoals ik al eerder zei, het boek wordt omlijst met een geweldige vormgeving en zeer inspirerende teksten. Dit spreekt me misschien nog wel het meest aan in dit boek. Het voelt als een kleine vakantie als ik ermee op de bank kruip.

Ik viel vooral als een blok voor dit verhaal over twee wolven.

Wolven

|Wolven2

Voor wie graag meer mindfulness in zijn leven wil brengen, maar geen idee heeft waar te beginnen, is Kalm een echte aanrader! Begin vandaag met je ontdekking naar een kalmer, puur leven. Het is maar een boek van je verwijderd.

(De rechten van deze afbeeldingen liggen bij de uitgever.)

Benieuwd naar het boek? Hier kun je het kopen!
Benieuwd naar de app? Hier lees je er meer over!

Kalm – Michael Acton Smith – Uitgeverij Scriptum – €18,95*

 

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 ⁄ 14 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X