Vijf redenen om met Retreat Yourself mee te gaan!

Vijf redenen om met retreat yourself mee te gaan

Stel je voor, een weekje naar een lekker warm land. Je staat op terwijl het zonlicht door een kier tussen de gordijnen kruipt en begeeft je naar een schitterende badkamer waar je een warme douche neemt. Als je naar de woonkamer loopt, staat het heerlijk geurende ontbijt al op je te wachten. Aroma’s van peer, kaneel en vanille vullen je neus en een kop dampende thee verwelkomt je. Even weg van de dagelijkse zorgen, even niet bezig met je werk, alleen maar even voor je eigen lichaam en geest zorgen. Hoe klinkt dat?

Het is wat de lieve dames van Retreat Yourself je bieden als je kiest voor een van hun heerlijke retreats op Ibiza. Ze geven je de kans om even in jezelf te duiken. Velen van ons hebben ons leven in het teken gezet van anderen, we zorgen voor onze geliefden, we zorgen de hele dag voor anderen, maar zorgen we wel voor onszelf? Tijdens een retreat krijg je die kans uitgebreid. Je werkt aan je lichaam met yoga en gezonde voeding en je werkt aan je geest met meditatie en ademhalingsoefeningen.

Yogaweek Ibiz

Persoonlijk was ik best even toe aan wat zelfwerk. Al langere tijd had ik het gevoel dat ik alleen maar in mijn hoofd zat. Ik was steeds aan het piekeren en nadenken. Het leven leek me te regeren en ik kwam nauwelijks aan mezelf toe. Toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan een retreat in Ibiza, georganiseerd door Retreat Yourself (het bedrijf van Willemien van Egmond, die ook het heerlijke boek Retreat Yourself schreef) samen met vriendin Chantal Visser van reisblog Your Future Postcard, was dat dé manier om weer even tot mezelf te komen!

Nu ik terug ben en de week rustig heeft kunnen bezinken, is er maar één woord waarmee ik deze ervaring kan beschrijven. Het is een cadeautje. Dit is iets wat je doet voor jezelf. Een unieke ervaring die even de resetknop indrukt zodat je de hectiek van het leven weer met frisse moed tegemoet kunt treden. Natuurlijk, als je terugkomt lijkt er niets veranderd, maar dat is niet waar. Jij bent veranderd. En met alle nieuwe inzichten en nieuwe energie, kun je er weer helemaal tegenaan!

bridge

Hoe een retreatdag eruit ziet? Om half 9 schuif je aan de lange mooie tafel om van het ontbijt te genieten, is het mooi weer? Dan kun je het ook heerlijk in het zonnetje opeten. Om 9 uur volgt een yogales die zo’n anderhalf tot twee uur duurt. Dat lijkt misschien lang, maar de opbouw van de lessen is heel kalm en warmt je lichaam zachtjes op zodat het de twee uur zonder pijntjes doorkomt. Daarnaast is er voldoende tijd en aandacht voor meditatie (de technieken leer je hier ook) zodat ook je geest opgewarmd wordt en tot rust gebracht kan worden.

Na de yoga kom je de keuken binnen en ruik je de specerijen al, alsof je op de Pasar Malam markt loopt en daar ruikt aan al het lekkers en exotisch dat er te koop is. Je prachtig opgemaakte bord staat al voor je klaar en je kunt direct genieten van de heerlijk geurige lunchgerechten. In de middag heb je tijd voor jezelf, je kunt het eiland lekker verkennen of je plant een massage of healing in. Als het 4 uur is drink je een heerlijke detoxjuice met een lichte snack. Om half 6 kun je genieten van een les avondyoga waarna je om 7 uur mag aanschuiven voor het diner. Uiteraard net zo lekker als de heerlijke brunch. Tijdens de volle maan wordt je hierna nog getrakteerd op een klankschalensessie, die alle cellen in je lichaam doet vibreren en diep doorwerkt op alle lagen van je bewustzijn.

Yogaweek Ibiza_24

Nog niet overtuigd? Hier zijn (in willekeurige volgorde) 5 hele goede redenen om jezelf te verwennen met een heerlijke retreat!

1.) Het waanzinnige eten (dat je niet eens zelf klaar hoeft te maken!)

Het eten tijdens deze Happy Detox Retreat kan ik niet beschrijven, dat moet je zelf proeven! Het liefst had ik ayurvedisch chef Daniëlle van den Stoom mee naar huis genomen om elke dag te mogen genieten van het lekkers dat zij tevoorschijn tovert. Een greep uit haar repertoire: een heerlijk ontbijt van gekruide gekookte appeltjes en peren met zoet haverkruim en zelfs twee keer pannenkoekjes! Lunch met heerlijke kedgeree (een traditioneel ayurvedisch rijstgerecht) gemende salades met de heerlijkste goudgele dressings of wat dacht je van de heerlijkste gekruide zoete aardappelpatatjes. Om vier uur een sapje, mango-cacaosmoothie bijvoorbeeld. Voor het diner kun je genieten van heerlijke aromatische basmatirijst, gestoomde venkel of heerlijke wrapjes van rijstpapier en quinoa.

Wat een verwennerij! Daniëlle is een ware tovenaar in de keuken, alles wat ze aanraakt verandert in lekkers.

Daarnaast is ze heel erg lief en deelt ze haar passie voor ayurveda met zoveel enthousiasme, dat ze met haar energie iedereen inspireert om ook thuis deze geweldige gerechten te proberen. Ze heeft engelengeduld en legt je met liefde drie keer uit hoe je rijst kookt (dat lijkt makkelijk maar nu blijkt dat Lassie ons al die tijd verkeerde instructies heeft gegeven) ze is echt een wandelend kookboek, je kunt haar alles vragen! Benieuwd naar de ayurvedische principes van waaruit Daniëlle kookt? Dat lees je binnenkort in een apart artikel.

 

2.) De geweldige yoga die je hele lichaam liefdevol verzorgt

Wat mis ik haar, lieve Anneke die de hele week de yoga verzorgt op de Happy Detox Retreat. Ze is de perfecte lerares, zacht, duidelijk en met een onbeperkte hoeveelheid energie. In onze finca hadden we veel ‘retreatgrapjes’ en één ervan is zeker dat Anneke wakker wordt met een glimlach en ook zo weer naar bed gaat.

Ze heeft voor elke yogales een duidelijk thema en hierop past ze de houdingen aan.

Geen ervaring met yoga? Geen probleem, de lessen zitten zo in elkaar dat iedereen kan aanhaken en meedoen op zijn of haar eigen niveau. Ze zijn spierpijnproof omdat ze de hele week opbouwen naar ingewikkeldere poses. Je voelt je flexibeler worden naar mate de week vordert. Bovendien verbindt yoga lichaam en geest met elkaar, waardoor je minder in je hoofd gaat zitten en meer in je lichaam komt. Hierdoor denk je helderder na en leer je beter te luisteren naar je lichaam. Dat helpt bij het zorgen voor jezelf!

Yogaweek Ibiza_28

3.) De meditatie die je geest verlicht

Elke yogales begint en eindigt met een meditatiesessie. Dat lijkt zweverig, maar dat is het absoluut niet. Het zijn principes waarmee bijvoorbeeld psychologen ook werken. Kun je je gedachten richten op iets anders dan waar jouw hoofd aan wil denken? Lukt het je om even uit de drukte te stappen en te ontspannen? Het is moeilijk, maar met veel oefening lukt het je zeker! Anneke helpt je hier doorheen. Ze geeft je aanwijzingen waarmee je je aandacht kunt richten op je lichaam en je helemaal naar binnen kunt keren.

Als bonus krijg je een klankschaalmeditatie waarin je mediteert op de vibraties van kristallen klankschalen.

Hoe bijzonder! Des te meer je leert je gedachten te sturen, hoe makkelijker het voor je zal zijn om te mediteren en hierdoor even te ontsnappen aan hectiek en zorgen. Zie het zo, je drukke leven is een tv die altijd aanstaat en constant je aandacht vraagt. Meditatie leert je om te draaien en niet naar de tv te kijken, maar even uit het raam te kijken naar het mooie bloemenveld buiten. Dit vult je met energie en hiermee kun je weer fris aan het volgende tv programma beginnen. Misschien lukt het je zelfs om op een gegeven moment de tv helemaal uit te zetten en alleen nog van de bloemen te genieten. Deze Retreat is de perfecte plek om hiermee te beginnen!

meditate

klankschalen

4.) De schitterende finca op het geweldige Ibiza

WAUW! Ben je wel eens op Ibiza geweest? Nee ik bedoel niet die partyreis waarbij je met 30 man in een bus bij een appartementencomplex met disco in de kelder wordt afgeleverd. Dat is echt niet waar Ibiza om draait. Ik heb het over het echte pure Ibiza. Het Ibiza van de hippies, de mooie natuur en de kleine baaitjes overal. Wat een mooi eiland is dit zeg. Sowieso is de finca waarin je verblijft geweldig.

Het is mooi ingericht, licht en zonnig en met een hele fijne energie! Zo is het hele eiland eigenlijk.

De hippiemarkt in Sant Joan op zondag is een geweldige plek om te genieten van livemuziek, leuke souvenirtjes te kopen voor thuis en een organische smoothie te drinken. Beniras is voor wie van het strand houdt de place-to-be om heerlijk te zonnen of te struinen door het zand. Meer natuur zien? Dan heb je mazzel want om helemaal in contact te komen met de natuur en al het moois dat Ibiza te bieden heeft, maak je tijdens de retreat ook een wandeling met gids Luciën van Hiking Ibiza.

Wat een geweldige hike! Over een soort maanlandschap langs de zee, de bergen op, door bergbeekjes waden en lopen door de wonderkloof van Ibiza! Wat dat is? Een ufolandplaats? Een uitgesleten kloof door de zee? Gespleten door de goden? Wie zal het weten, maar als je er in stilte doorheen loopt, wordt volgens de overlevering je DNA herschikt en kom je energiek en fris weer uit de kloof. Heerlijk om met die energie weer naar huis te mogen gaan!

huisFinca

(PS, ga je naar Ibiza? Willemien heeft al haar beste eilandtips gebundeld op een mooie website, Pure Ibiza guide. Omdat ze er woont kent ze het eiland als geen ander, daarom kan ze je alle beste plekjes aanwijzen!)

strand

chan

5.) Het warme badje dat jou verzorgt

We zijn er goed in, we geven alles wat we hebben aan ons gezin, wat er over is krijgt onze partner, de rest is voor ons werk, dan nog iets voor vrienden, een beetje voor het bestuur van de club en natuurlijk wat energie voor het leesmoederen op school. We geven graag en verwachten vaak niets terug. De hele dag zijn we druk en als we geen verplichtingen hebben, storten we op de bank neer een voelen we ons moe.

Zou het niet geweldig zijn als je je even weer kon opladen?

Dat je even niet hoeft na te denken over alles en dat je niet alles hoeft te regelen? Dat is wat Retreat Yourself voor je doet, jij hoeft alleen maar te komen en je te laten verzorgen, zij doen de rest voor je. Je krijgt alle tijd om alleen maar te denken aan zonnebrand en een bikini. Hoe ontspannen is het om je even lekker te laten pamperen! Het enige moment waarop je even je ligstoel af moet, is voor het heerlijke eten, een ontspannen yogales of een heerlijke massage. Perfect om lekker op te laden dus!

Massage

Yogaweek Ibiza_26

Hoe ik de week heb ervaren? Dat lees je hier.

Zin gekregen om ook deze geweldige ervaring op Ibiza mee te maken? Boeken kan via Retreat Yourself. Van dat cadeau voor jezelf ga je echt geen spijt krijgen!

Foto’s door Retreat Yourself, Your future postcard en Positive Me.

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 − 4 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X