Mijn vijf favoriete yoga-apps voor je iPhone

Vijf favoriete yoga apps

Hoewel ik echt wel weet dat het mindful is om je telefoon nu en dan uit te zetten, lukt me dat niet altijd zo goed. Inmiddels is het ding zo vergroeid met mijn hand, dat ik echt niet meer zonder kan. Dus hoe van deze nood een deugd te maken? Door ‘verantwoorde’ apps te downloaden! Hieronder mijn top 5!


1.) Calm

Deze meditatie-app vind ik echt geweldig. Ik kwam ermee in aanraking toen ik in de app store op zoek ging naar kalmerende geluiden voor het slapen gaan. Vaak vind ik het lastig om in te slapen en me ergens op concentreren kan dan heel goed helpen. Calm is een app die geleide meditaties biedt, maar ook ruimte laat voor eigen sessies. De gratis versie biedt een 7-daagse introductie in mindfulness en biedt twee types geleide meditatie. De body scan en de Kalmerende meditatie.

Voor een jaarabonnement betaal je €39,99, dit unlockt een heel pakket aan cursussen (voor dankbaarheid, focus of inslapen bijvoorbeeld) en een heel pakket aan geleide meditaties (voor ontspanning, concentratie of geluk.) Zelf heb ik het bij de gratis versie gehouden. De geleide meditaties zijn ontspannend en worden geleid door een heldere vrouwenstem die goede aanwijzingen geeft. De app houdt voor je bij wanneer je mediteert (je kunt ook je eigen meditaties invoeren) en houdt ook bij hoeveel dagen achter elkaar je hebt gemediteerd en hoe lang dit was. Elke avond voor het slapen gaan zet ik de 10 minuten calm aan, het einde hoor ik nooit omdat ik dan allang in dromenland ben! De 2 minuten calm doe ik graag als ik gedurende de dag een oppepper nodig heb!

Dit is mijn go-to app voor meditatie!

2.) Forest

Je kent het wel, je probeert je te concentreren, maar telkens dwaalt je blik af naar je scherm. Een nieuwe mail, een nieuw appje, even op facebook, we hebben het er druk mee. Als je even niet gestoord wilt worden en je ogen niet steeds aan je telefoon wilt plakken, kun je dat doen met Forest. Deze app laat een boom voor je groeien en als je niet aan je telefoon zit, dan kan deze boom in de bos geplant worden. Kijk je wel op je telefoon? Dan gaat je boom dood en moet je opnieuw beginnen. Je kunt instellen of je wel of niet gestoord kunt worden binnen het planten van je boom en je krijgt appjes wel op je thuisscherm binnen zodat je kunt zien of je dringende dingen mist. Jij kunt alleen je telefoon niet gebruiken, totdat je boom volgroeid is. Je kunt al beginnen met 5 minuten (maar dan plant je een bosje) en dat gaat door tot 120 minuten. Je verdient punten met het planten waarmee je nieuwe bomen kunt kopen.

Deze app verbetert je concentratie en zorgt voor wat telefoonvrije-focus!

3.) Senti

Deze app houdt je gemoedstoestand bij door je vragen te stellen gedurende de dag. Dat helpt om even uit je hoofd te stappen en na te denken over je gevoel en gedachten. Door de vraag te beantwoorden kun je even stilstaan bij wat je belangrijk vind en waar je mee bezig bent. Daarnaast kan de app je laten zien hoe je je voelde op dag- en weekbasis zodat je patronen kunt herkennen en daarmee je zelf wat beter leert kennen. Je kunt ook zelf vragen instellen als je op een bepaald gebied je gevoel wilt monitoren. Met deze app kun je even een stap achteruit doen en nadenken over jezelf.

Op die manier stap je even uit de hectiek en dat kan soms helpen om een ander licht over de dag te schijnen!

4.) Cody fitness app

Waarom deze fitness app mijn favoriet is? Omdat er klassen van veel topleraren in staan. Een aantal van mijn favoriete Instagram-yogi’s heeft er klassen in staan! Super om thuis te trainen. Wie zich aanmeldt kan direct het Fitnesspack gratis doen, hierin staan een aantal kennismakingslessen. Overige lessen kun je los aanschaffen, zodat je gericht kunt kijken waar je aan wilt werken. Er komen regelmatige nieuwe packs bij en ook zijn ze vaak in de aanbieding zodat je even goedkoop wat nieuwe lessen kunt scoren.

Super voor de thuisyogi’s onder ons!

    

5.) Ashtanga yoga 411

Deze simpele app is niet helemaal mijn favoriet. Het is waar ik naar heb gezocht, maar het doet niet precies wat ik had gewild. Ik zocht een app die mijn practice per dag kon bijhouden, zodat ik kan terugkijken wanneer ik heb getraind en wat ik heb getraind. Ashtanga calendar (0,99ct) is bedoeld om je practice bij te houden, maar is ook niet veel meer dan dat. Het is een vrij inflexibele app, de zaterdag is ‘vrij’ en dat is niet aan te passen (dinsdag is mijn vrije dag) en op halve en volle maan-dagen kun je niet aangeven dat je geoefend hebt. Maar voor de rest doet de app waar ik hem voor aanschafte, hij houdt de dagen bij.


Bonus app!

De bonusapp die je ziet is Headspace, ook een meditatieapp. Hiervan heb ik nog niet veel oefeningen gedaan, dus ik kan je er ook niet veel over vertellen. De graphics zijn heel aantrekkelijk, maar de stem die de meditatie leidt vind ik minder prettig, daarom kies ik toch eerder voor Calm. Toch is Headspace mooi en zijn de meditaties helder en makkelijk te volgen.

Een Bonusapp, die misschien wel op plaats vijf had moeten staan!

 

Heb jij goede tips voor apps? Laat ze hieronder achter, ben benieuwd!

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 × 10 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X