Baba ganoush, baba ganoesj, baba anoesh? Hoe je het schrijft weet ik niet precies, hoe je het eet wel! Deze heerlijke auberginespread is vega en delicious! Lekker om te smeren op brood of te dippen met groente bij een verjaardag of borrel. Hoe je het maakt? Heel eenvoudig!

Benodigdheden

1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahinpasta (sesampasta, heb je dat niet? Rooster dan wat sesamzaden en voeg wat sesam- of olijfolie toe)
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg de aubergine op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en prik er wat gaatjes in. Het vocht moet straks onder de schil weg kunnen. Sprenkel er wat sesamolie overheen en schuif in de oven. Laat de aubergine er 45 minuten in zitten.

Als je de aubergine eruit haalt na drie kwartier is deze gerimpeld en vochtig. Je kunt het vel er zo af pellen en het kapje valt er vanzelf af (of even wat met je mes helpen.)


Doe het vruchtvlees in een schaal met de knoflook (niet geperst, je gaat met de staafmixer eroverheen), zout, paprikapoeder, komijn en de tahin. Met de staafmixer maak je het lekker romig.

Dien op met wat rucola en paprikapoeder. Heerlijk!

Eet smakelijk!

Bewaren

Facebooktwitterpinterest