Kruidige gegrilde ananas Lassi

Gegrilde ananas Lassi

Ken je het concept lassi? Het is een kruidige drank met een yoghurt basis die goed voor je is! Het boost je energie, je spijsvertering en je immuunsysteem. En omdat ik ‘toevallig’ heel veel gegrilde ananas over had (lees: mislukt recept gemaakt) besloot ik dat ik wel een lassi had verdiend. Met deze kruidige ananas lassi waande ik me echt even in de zomer, zon op m’n neus en dan heerlijk languit in een luie stoel. Ook toe aan een stukje zomer in een glas? Zo maak je deze lassi!

Benodigdheden

Ananas (een derde ananas in blokjes is genoeg, de rest kun je later dippen!)
1 banaan
2 flinke el kwark of 4 el (soja) yoghurt
1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
1/2 tl kurkuma

Werkwijze

Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden. Draai het vuur middelhoog en laat een theelepel ghee smelten (of neem wat olie, liefst met neutrale smaak.) Voeg de ananas toe en bak tot dit goudbruin is.

Doe in je blenderkom of een kom waarin je kunt staafmixen (ik maak deze vaak met de staafmixer voor het gemak) de kwark, kardemom, kurkuma en kaneel. Doe de ananas erbij en blend even, voeg de banaan toe en blend tot het een egale massa is. Proef even hoe je lassi is, je kunt als je wilt nog wat honing toevoegen om het wat zoeter te maken.

Schenk je lassi in een glas. Je kunt hem nu laten afkoelen in de koelkast. Wat ik zelf heerlijk vind is om de lassi warm te drinken en er stukjes koude ananas in te dippen. Dat koude met die warme kruidige smaak vind ik zo lekker!

Gegrilde Ananas Lassie

Enjoy!

Van welke Lassi wordt jij blij?

VAn welke LassiBewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
10 − 3 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X