Hemels! Gegrilde avocado met balsamico

Gegrilde avocado

Toen ik laatst in dat grote woonwarenhuis liep (je kent het wel, die grote blauwe doos) kwam ik op de keukenafdeling een grillpan tegen. Omdat ik deze vakantie net in Italië ben geweest en daar een ton gegrilde groente heb gegeten, leek me dat een goede aankoop. Nu lag dat pannetje al een paar maanden onaangeroerd in de kast. Na die ene keer gegrilde paprika en die andere keer gegrilde courgette en aubergine, was het pannetje een beetje vergeten geraakt. Tot ik dit weekend 4 enorme avocado’s over had. Echt ik heb het over ENORME avocado’s. Nu zul je denken, avocado’s kun je nooit over hebben, toch? Nee klopt. Maar wel als je er 8 had gekocht, ze superrijp zijn en ze echt op moeten.

Twijfelend over wat ik ermee zou doen, viel mijn blik op de grillpan. Hoe zou een gegrilde avocado smaken?

Antwoord? HEERLIJK!

Benodigdheden

4 rijpe avocado’s
Grillpan
Balsamicoazijn
Olijfolie
Rucola
Schapenfeta
Sesamzaadjes en pompoenpitjes
(Optioneel speltbrood en een plakje kaas)

Werkwijze

Verwijder de schil van de avocado’s en snijd ze in plakjes. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn.

Verwarm je grillpan op het vuur. Je kunt ervoor kiezen de avocado in te smeren met wat olijfolie, maar je kunt ook wat olie in de pan doen en met een bakkwastje uitsmeren. Als de pan goed warm is, leg je de avocado in de pan op middelhoog vuur. Wacht tot je aan de onderkant duidelijk streepjes ziet en de onderkant iets bruin is gekleurd, draai ze dan om (duurt een minuut of 4.) Bak ze op deze manier ook aan de andere kant.

 

Meng ondertussen 1 el balsamicoazijn met 1 el olijfolie en roer goed door. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.

Leg wat rucola op je bord en leg hier bovenop de plakjes avocado. Brokkel de feta erboven en gooi de pitjes erbovenop. Besprenkel nu met de balsamicodressing.

Voor mijn man maakte ik een variant met een speltbroodje. Leg op het brood wat rucola en beleg dun met (jonge) kaas. Leg de plakjes avocado erop, strooi wat sesamzaadjes en besprenkel met balsamicodressing.

Buon Appetito!!

Hoe eet jij je avocado het liefst?

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 ⁄ 4 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X