Feeling good has a name: Tara Stiles (met recept voor gegrilde ananas met kokosrijst!)

Tara Stiles Kookboek

Vrijdagochtend vroeg rijd ik naar Amsterdam, mijn zusje aan mijn zijde. Voor ons is dit een flink stuk rijden en ik zat om 7 uur al in de auto vandaag. Als je me kent, dan weet je dat ik geen ochtendmens ben, dus dit doe ik niet zomaar voor iedereen. Maar als ik het voor iemand zou doen, dan zou het Tara Stiles zijn. Vandaag mag ik bij Lavinia Goodfood in Amsterdam aan haar tafeltje aanschuiven om te genieten van een ontbijt. Alles wat we vandaag te eten krijgen komt uit haar nieuwe kookboek: Tara Stiles Kookboek. Een boek dat geen nieuw dieet predikt, maar dat is zoals Tara is.

Eenvoudig, eerlijk en eat-what-you-want. Heerlijk!

Tara is een van nature mooie vrouw, die in een eenvoudige roze trui aan het ontbijt zit. Als je haar zo ziet, ze praat honderduit en lacht hartelijk, zou je niet denken dat ze de grondlegster is van Strala yoga. Ze is zo kalm en rustig, niets doet vermoeden dat ze een grote yogaschool in New York leidt, daar dagelijks lesgeeft, de hele wereld rondreist om lessen te geven en teachers op te leiden en met allemaal persoonlijk contact onderhoudt. Niets is minder waar, het is voor Tara de normaalste zaak van de wereld, zij ís Strala yoga. Een yogastroming die werkt met het natuurlijke vermogen van het lichaam om te kunnen ontspannen. Door los te laten en in een ‘Flow state’ te komen, kun je vrij en los bewegen met minder inspanning. In Strala doe je wat goed voelt voor jou. Het helpt je in contact te komen met hoe je je voelt en helpt je om uitdagingen gemakkelijk het hoofd te bieden. Dit straalt door op elk vlak van het leven. Met Strala yoga je jezelf letterlijk gelukkiger!

Dat is aan Tara te zien, ze straalt bij alles wat ze doet.

Ze is kalm en nieuwsgierig. Voordat wij haar het hemd van het lijf kunnen vragen, begint ze ons al uitgebreid te ondervragen en laat ze ons vertellen wat ons drijft en motiveert. Het komt natuurlijk bij haar, Tara wil je helpen om gelukkig te worden en als een tweede natuur probeert ze je direct tools aan te rijken om dat te doen. Ze gaat geen vraag uit de weg, praat net zo lief over yoga, als over eten, maar ook over haar privéleven. Terwijl ik naast haar zit te genieten van een heerlijke Paradijseilandtoast (heel lekker!), praat ze over haar man, vraagt ze mij naar mijn leven en wil ze alles weten over mijn twee kinderen. Het lijkt alsof we elkaar al kennen en alsof we al vele keren eerder een broodje hebben gegeten samen, terwijl ik zou zweren dat ze pas vijf minuten geleden naast me kwam zitten.

We zijn hier vandaag om haar tweede grote passie te bespreken, eten.

Op haar YouTube kanaal vind je niet alleen filmpjes van yoga, maar ook films uit haar keuken waarin ze je laat zien hoe zij haar maaltijden klaarmaakt. Na haar eerste boek yoga helpt, schreef ze al een boek waarin eten werd aangehaald, Powerfood, yoga en meditatie, een logisch gevolg daarvan was een heus Tara Stiles Kookboek. En dat is zeker wel aan Tara (en haar familie, haar moeder en oma zijn een grote bron van inspiratie voor haar recepten) over te laten! Er staan zoveel heerlijke recepten in dit boek, dat het een go-to-bijbel is als je op zoek bent naar lekker en makkelijk eten.

Dat is ook waar het volgens Tara om draait. Het boek is ontstaan doordat ze van veel mensen in ‘de grote stad’ (NYC) te horen kreeg dat ze het te druk hadden om lekker en gezond te koken, dat ze dan liever voor makkelijk kozen.Terwijl makkelijk volgens Tara niet hoeft te betekenen dat je daarom een pizza in de oven schuift. Het kan anders. Dat wilde Tara met dit boek bewijzen. De wortels van haar recepten bevinden zich voor het overgrote deel in de moestuin van ‘Kipoma’ (oma had vroeger kippen vertelt ze, ze kwam er heel graag en haar oma kan geweldig koken!) en in de keuken van haar moeder, maar ze haalde ook haar inspiratie uit haar reizen om te wereld en alle mensen die ze daar ontmoet heeft.

Maar dat is niet alles, Tara deelt ook haar eigen verhaal.

Ze vertelt je hoe ze (ongemakkelijk) in de supermarkt liep en daar niet wist wat ze moest kiezen omdat ze niet kon koken. Hoe ze experimenteerde met ingrediënten, wat er fout ging en hoe de liefde begon te groeien. Ze leert je ruimte te maken in je hoofd, in je leven en in je keuken. Tara laat zien hoe je met nieuwe keukengewoontes en een goed gevulde voorraadkast, gemakkelijk gezond kunt koken. Je zult het nog leuk vinden ook!

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken drankjes, ontbijt, snacks, soepen, salades, sandwiches&wraps, bijgerechten, hoofdgerechten en toetjes. Alle pagina’s hebben heerlijke foto’s om je te laten zien wat je aan het maken bent en van de meeste recepten gaan je tanden wateren. Toch is er 1 ding dat me opvalt als ik in het boek neus naar nieuwe ideeën en recepten; alles lijkt zo makkelijk. Als ik begin met koken blijkt dat het ook makkelijk ís! Dit kookboek straalt liefde en enthousiasme uit en het is een feestje om eruit te mogen koken!

En wat het leukste is? Ik mag vandaag een recept met je delen om je te laten zien hoe veelzijdig en inspirerend dit boek is! Én om een beetje Tara-liefde te verspreiden!


Gegrilde Ananas met Rijst

Dit recept ontstond toen Tara ontdekte dat een ananas op de barbecue (of onder de ovengrill) kon! Deze zomermaaltijd kun je heerlijk opeten tijdens lange, warme zomeravonden.

Benodigdheden

3 grote schijven verse ananas
2 el balsamicoazijn
1 tl zeezout
175 gr gekookte rijst
3 el kokosmelk
1 el zuivelvrije boter

Werkwijze

Zet de grill aan met het rooster ongeveer 15 centimeter van de grillelementen verwijderd. Smeer de ananasschijven aan beide zijden in met balsamicoazijn en zeezout. Gril ongeveer 10 minuten en draai ze halverwege om totdat beide zijden goudbruin zijn. Roerbak de rijst, de gegrilde ananas en de kokosmelk ongeveer 5 minuten in een koekenpan in de zuivelvrije boter. Haal de pan van het vuur en serveer.

EN GENIET!

anansa rijst

Hoe heerlijk is dit zachte en zoete recept! Perfect als avondeten in de zomer, of om lekker te snacken tussen de middag. Mijn kinderen vinden dit echt een geweldig recept!

Met dit mooie boek bewijst Tara dat ze niet alleen een geweldige danseres, succesvol model, mooie yogi, goede lerares en ontzettend liefdevol mens is, maar ook dat ze een superchef is!

Lijken de gerechten je lekker? De foto’s die je ziet zijn:
Kokosparfait (pagina 97) met yogahaver (pagina 111)
Acaibessemoes (pagina 94)
Paradijseilandtoast (pagina 163)
Mams brownies (pagina 227)

Ze komen uit het boek Tara Stiles Kookboek – Tara Stiles – Kosmos Uitgevers – €20,-

Hier koop je dit superboek!
Meer van Tara? Hier vind je Powerfood, yoga en meditatie en hier Yoga helpt, waarin ze je laat zien hoe yoga kan helpen bij alledaagse kwaaltjes.

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
38 ⁄ 19 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X