Havermout Bliss Cookies

Havermout bliss cookies

Als je me de afgelopen dagen gevolgd hebt, dan weet je dat ik een fantastische week met Retreat Yourself¬†op Ibiza achter de rug heb. Natuurlijk heb je een heel uitgebreid verslag hiervan tegoed van me. Reken maar dat je die gaat krijgen, ik moet alleen wachten op wat foto’s van mijn mederetreaters. Om de tussentijd aangenaam te maken, ben ik maar weer aan het bakken geslagen. Want naast de ayurvedische maaltijd die ik mijn schoonfamilie gisteren heb voorgeschoteld, wilde ik ook een toetje serveren! Dat werden bliss-ball inspired cookies. Havermout bliss cookies!

Bliss cookies!

Als je veel bakt, heb je een algemeen recept voor koekjes in je hoofd. Daarmee ging ik aan de slag. Maar in plaats van bloem wilde ik iets anders gebruiken. En in plaats van kokosolie ook. Het moest wel ayurvedisch verantwoord worden natuurlijk. Ik koos voor havermout en ghee. Hoe meer ik toevoegde, hoe meer de koekjes begonnen te lijken op ‘bliss-balls’. Ken je die lekkere zoete balletjes? Vaak met gedroogd fruit gemaakt en dan gerold in kokossnippers. Ik vind ze heerlijk! Vanwege de gelijkenis besloot ik bliss cookies te maken die volgens mij behoorlijk ayurvedisch verantwoord waren!

Benodigheden

100 gr havermout
100 gr gemengde noten in stukjes
2 el ghee
1,5 el honing
1 el kaneel (of minder als je niet zo houdt van kaneel)
75 gr zonnebloempitten
50 gr 70% chocolade in kleine stukjes
50 gr speltmeel
1 ei
snufje zout
sesamzaadjes of kokossnippers

Werkwijze

Meng in de schaal van je mixer de havermout, gemengde noten, chocolade, zonnebloempitten, ghee, honing, kaneel en het zout door elkaar.

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Zet je schaal onder de mixer (of pak je handmixer) en klop het ei door dit mengsel. Voeg nu 50 gram speltmeel toe (of rijstemeel, kokosmeel, amandelmeel als je glutenvrij wilt koken) en mix dit er ook doorheen.

Je hebt nu een plakkerig mengseltje, neem hier een lepel van en vorm in je hand een balletje. Doe de sesamzaadjes in een schaaltje en rol hier je bal doorheen tot deze helemaal bedekt is. Leg de balletjes op het rooster van je oven met een bakpapiertje eronder. Je kunt ze ook door kokossnippers rollen, of kaal laten als je dat lekker vindt.

Bak ze in 20 minuten goudbruin.

En dan heb je bliss cookies! Vooral lekker met een lassi of een kopje anijsthee. Geniet ervan!

havermout bliss cookies

Waar ga jij ze bij eten?

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 ⁄ 3 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X