Food: Echte Chai Tea Latte

Chai tea latte

Heb je mijn recept voor milde winter Chai gelezen? Dan miste je waarschijnlijk wat ingrediënten die je normaal wel terugziet in Chai. Als je zin hebt in de pittige, kruidige versie van Chai, dan heb ik vandaag het recept van ‘echte Chai’ voor je. Chai komt in vele vormen voor, het mengsel van kruiden is voor iedereen heel persoonlijk. Doordat er veel sterke smaken ingaan, kan het zijn dat je het overweldigend vindt. Ga daarom op zoek naar jouw Chai, voeg toe en laat weg, kijk wat jij lekker vindt. Of maak de milde winter Chai, die zo zacht is dat ook kinderen dit heerlijke Chai vinden!

Benodigdheden

100 ml water
100 ml (ga je voor vegan, neem dan plantaardige) melk
1 tl groene thee (traditioneel maak je dit met sterke zwarte thee zoals Darjeeling of English blend, ik gebruikte deze van theefit.nl)
Half stokje kaneel
1 kruidnagel
1 peperkorrel, gekneusd (zwart of wit, experimenteer hiermee)
1 kardemompeul
halve tl anijszaad (optioneel)
Stukje gember zo groot als een duimnagel, gekneusd
1 tl honing

(Heb je kruidnagelpoeder? Neem dan een halve theelepel. Heb je kardemompoeder, neem hiervan dan een kleine theelepel. Van gemalen kaneel neem je een hele theelepel.)

Werkwijze

Heb je theefilters en losse groene thee? Voeg dan de thee en de kruiden toe aan het zakje en sluit dit af. Doe anders de thee en de kruiden in een theezeefje. Je kunt ze ook los toevoegen aan de thee, maar dan moet je voor het inschenken even je thee zeven.

Breng het water aan de kook in een pan. Laat het warm worden en voeg het theezakje of de kruiden toe. Nu laat je dit ongeveer 8 minuten trekken op heel laag vuur. Voeg de melk na vijf minuten toe en laat even mee trekken. Als laatste voeg je de honing toe. Je kunt ervoor kiezen dit weg te laten als je ongezoete thee wilt. Bij het maken met sterke zwarte thee is het echter wel aan te raden, anders krijg je een enorme kruidenkick!

Ga op zoek naar jouw favoriete Chai, voeg kruiden toe, laat wat weg, Chai is persoonlijk en kun je helemaal naar jouw eigen smaak samenstellen!

Geniet ervan! (Zeker met deze kou!)

Hoe maak jij je chai het liefst?

 

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 5 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X