Retreat Yourself, je eigen retreat at home!

Retreat yourself boek

Ken je dat? Het gevoel van altijd veel moeten? Vanuit dat gevoel is het Retreat Yourself boek ontstaan. Veel op pad zijn, veel afspraken, veel werk, huishoudelijke taken, boodschappen te doen, aandacht voor partner en kinderen, huisdieren… Het kan soms allemaal een beetje veel lijken. Natuurlijk red je je elke keer prima en natuurlijk vind je alles heel leuk en doe je het graag. Alleen soms voel je je wel wat gejaagd, misschien ben je moe of prikkelbaar.

Op die momenten kun je wel een heerlijke vakantie gebruiken.

Vooral een vakantie waarop je even helemaal in de watten gelegd wordt. Waarin je je even helemaal kunt concentreren op je lichaam en geest. Om jezelf terug te vinden, contact te maken met je lichaam en op te laden. Met die 20 vakantiedagen per jaar kun je er niet elke maand tussenuit, dus hoe heerlijk zou het zijn als je dat gevoel nu in huis zou kunnen halen? Als je jezelf een dagje kon verwennen zonder ver weg te gaan en je toch helemaal als nieuw zou kunnen voelen?

Het goede nieuws is dat dat kan!

Willemien van Egmond, oprichtster van www.retreatyourself.nu, organiseert yogaretreats in binnen- en buitenland (bijvoorbeeld deze op Ibiza.) Deze ervaring heeft haar veel geleerd over het ‘retreaten’ en gaf haar de basis voor het boek “Retreat Yourself”. Een mooi vormgegeven boek vol bruikbare tips waarmee je van je eigen huis een retreat kunt maken!


Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken:

Mind

Het onderdeel Retreat your Mind is helemaal gericht op rust brengen in je hoofd. Even loskomen van de zorgen en gedachten van alledag. Met handige tips hoe je dit kunt doen door meer vanuit jezelf te leven en  vanuit je eigen waarden. Mijn favoriete tip? Kijk na 9 uur ’s avonds niet meer op je smartphone. Je slaapt er beter van en wordt er rustiger van. Deze probeer ik te onthouden vanaf nu!

Heart

“Je hart volgen is zo makkelijk nog niet, je moet keuzes durven maken en obstakels overwinnen”

Hoe vaak hebben we niet het idee dat we niets met onze dromen doen? Hiervoor heeft Willemien het hoofdstuk Heart geschreven. Het laat je in contact komen met je gevoel, met het geweldige verhaal van Willemien als voorbeeld! Je voelt aan alles dat dit recht uit haar eigen hart komt. Zelf heeft ze jarenlang als interieurarchitect gewerkt, tot ze haar intuïtie ging volgen. Ze gooide haar leven radicaal om en startte Retreat Yourself. Ze schreef zelfs een boek! In dit hoofdstuk geeft ze je handvatten om zelf ook je droom te durven volgen!

Body

Onderdeel van een retreat is natuurlijk ook het lichaam! In dit boek vind je een aantal ontspannende yogaposes. En heb je zin om je lichaam even lekker te verwennen? Dit hoofdstuk geeft je alles wat je nodig hebt voor een spadagje at home. Je hoeft de deur niet uit om lekker te genieten! Plan wat tijd voor jezelf, haal lekkere spullen in huis en jouw home-spa is klaar! Ik raad de zelfgemaakte scrub met suiker aan, simpel, natuurlijk en heel lekker!

Food

Misschien is Retreat your Food wel mijn favoriete hoofdstuk, want de recepten die erin staan zijn echt hemels. Uit onze voeding halen we onze energie, je moet er dus voor zorgen dat deze basis goed zit! Met de recepten in dit boek kan dat echt niet misgaan. De salade van babyspinazie met dadels en geitenkaas staat bij mij inmiddels elke week op het menu!


Home

Het laatste hoofdstuk is misschien niet voor de hand liggend, maar wel heel belangrijk, je thuis. Misschien ben jij ook wel iemand die zich heel erg kan storen aan chaos in huis. Je omgeving kan een enorme weerslag hebben op je gemoedstoestand. In dit hoofdstuk krijg je van Willemien (die voorheen interieurarchitect was en dus veel ervaring heeft op dit gebied) tips om van je huis een fijne basis te maken. Met deze sterke basis kun je jezelf opladen in je eigen huis!

Een cadeautje!

Alle tips die je krijgt in dit boek hangen sterk met elkaar samen en zorgen gecombineerd voor het echte gevoel van een retreat, maar dan vanuit je eigen huis! En als je alleen aandacht aan een bepaald gebied wilt besteden, kun je dat hoofdstuk er gemakkelijk bij pakken om nog eens rustig terug te lezen. De foto’s zijn prachtig en de beelden versterken de tekst. De vormgeving van het boek is echt heel mooi, dat maakt het boek extra aantrekkelijk.
Of je het nou voor jezelf koopt, of voor iemand anders, een cadeautje is dit boek altijd!

Meer informatie?
Hier vind je de website van Retreat Yourself
Hier vind je de Facebook pagina van Retreat Yourself
Hier vind je de Instagram pagina van Retreat Yourself
Hier kun je het boek kopen!

Retreat yourself, Willemien van Egmond, €17,95, Uitgeverij Becht

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, good food, body en mind. For a positive You!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 17 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X