Food: Milde Winter Chai Latte van groene thee

Chai

Chai vind ik heerlijk! De kruidige en pittige smaak van de hete melk waar je de thee zacht doorheen proeft is een heerlijk alternatief voor koffie. Het geeft je energie en kikkert lekker op. Maar de scherpe smaak vinden mijn kinderen niet altijd lekker. Daarom heb ik een milde chai latte gemaakt die kinderproof is. Deze vinden ze heerlijk!

Benodigdheden

250ml melk
2 tl groene thee (ik gebruikte deze van theefit.nl, hij is heerlijk zacht!)
1 theefilter (ook te bestellen bij theefit.nl)
1 tl kaneel
1 klein stukje verse gember gekneusd
1 tl honing

IMG_9899

Werkwijze

Doe de groene thee met de kaneel en gember in het theefilter. Ik heb deze dichtgemaakt met zo’n clip waarmee je zakjes luchtdicht kunt afsluiten. Zo kun je het filter in de pan hangen met de clip over de rand. Dan hoef je later de thee niet uit het pannetje te vissen.

De melk verwarm je in een steelpan tot het heet begint te worden. Je laat het vuur hoog (blijf bij de pan!) en onder af en toe roeren laat je de melk omhoog koken. Als het gekookt heeft draai je het vuur laag en hang je het theezakje erin. Laat dit 8 minuten trekken, op heel zacht vuur. Vergeet niet te roeren, anders brandt de melk aan.

Als de thee getrokken heeft roer je de honing door de melk. Wij vinden het lekker om nu ook nog een snufje kaneel toe te voegen. Roer hiervoor met een garde de melk door en tik de kaneel in het ‘pad’ van de garde, zodat je geen klontjes krijgt. Giet de Chai in een groot glas. Klop nu nog wat melk op en leg dit bovenop de Chai. Mijn kinderen vinden het leuk als ik nog wat kaneel of cacao over de melk schud.

Tips

Is de smaak van de gember te pittig? Dan kun je ook gemalen gedroogde gember gebruiken, of je kunt het stukje weglaten. Ook kaneel is een kwestie van smaak, wij houden van veel kaneel, maar minder kan natuurlijk ook. De Chai kun je op smaak maken zoals jij wilt. Doordat deze Chai heel zacht is, vinden kinderen hem heerlijk.

Als je de smaak te licht vindt, kun je ook de thee eerst laten trekken in een bodem gekookt water. Laat deze dan 15 minuten trekken en gooi het water en het theezakje bij de verwarmde melk in. Zo proef je de groene thee nog beter!

milde winter chai

Zeker nu de dagen zo koud worden, is het heerlijk om thuis op te warmen met deze milde Chai van groene thee. Na het buitenspelen of na het shoppen, deze Chai is altijd heerlijk!

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 + 13 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X