Food: Spicy geroosterde pompoensoep!

Spicy geroosterde pompoensoep

Heb je na twee kerstdagen wel even genoeg eten gezien? Las dan een dagje soep in. Wij eten vaak soep en zijn er gek op (lees hier mijn recept voor Spelt foccacia om bij je soep te eten.) Zeker na twee van dit soort dagen, waarin we vooral gegeten hebben en niet hebben gekeken op een bordje meer of minder. Met dit recept voor geroosterde pompoensoep komt je buik lekker tot rust vandaag zodat je er met oud en nieuw weer helemaal tegenaan kunt!

Benodigheden

1 pompoen
1 liter water
2 blokjes groentebouillon
mespunt chilipoeder (of naar smaak)
1,5  tl gemalen komijn
1 el kurkuma
olijfolie
1 ui
Koriander (liefst vers)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de pompoen doormidden en schil deze. Dit is het makkelijkst met een dunschiller. Je legt een helft op de platte kant en haalt de dunschiller eroverheen. Dan draai je hem om en lepel je de pitten eruit. Snijd nu de pompoen in plakken. Deze schijven verdeel je over een bakplaat (leg er even een bakpapiertje onder zodat je bakplaat niet zo vies wordt.) Snijd de ui in een paar stukken en leg deze ertussen. Nu strooi je er wat komijn, kurkuma en chilipoeder overheen (voorzichtig met de chili, anders wordt het heel pittig!) en besprenkel met olijfolie.
Deze plaat doe je 45 minuten in de oven.

Zet na 40 minuten vast een pan met het water op en doe de bouillonblokjes erin. Als de pompoen klaar is doe je de stukken pompoen en de ui in de pan. Als het water vijf minuten heeft gekookt pureer je de soep met de staafmixer zodat er geen stukken meer in zitten. Proef even of de soep goed op smaak is, voeg anders nog wat kruiden toe.

(Had je een hele grote pompoen en is de soep nog te lobbig? Voeg dan water toe. Bedenk je wel dat je, voor elke halve liter water, ook weer een bouillonblokje moet toevoegen.)

spicy geroosterde pompoensoeppompoensoep

Serveer de soep met een beetje koriander en een stukje brood.

Tip: de tweede dag is deze soep nóg lekkerder!

Tip: als je ervan houdt kun je ook een teentje knoflook in stukken snijden en bij de bakplaat op leggen.

Wat is jouw favoriete soep?

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 × 9 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X