Bruschetta salade

Een vriendin van me maakt er altijd een feestje van als ik langskom. Filmpje, groentedip met hummus, broodjes kruidenkaas, heerlijk! Mijn persoonlijke favoriet is haar specialiteit, bruschetta! Heerlijk knapperige stokbroodjes met tomaten, rode ui en basilicum, ze zijn heel verslavend! Toen ik vanochtend in de kast keek om mijn lunch bij elkaar te scharrelen, bleek ik alles behalve het brood ervoor in huis te hebben. Dat werd bruschetta salade!

Bruschetta is een Italiaanse lekkernij die bestaat uit gesneden tomaten, basilicum en een gesneden uitje. Van oudsher eet je dit met gegrild brood dat is ingesmeerd met knoflookolie. Afgelopen jaar in Italië hebben wij ons scheel gegeten in dit heerlijke hapje. En uiteraard maakt niemand dit lekkerder dan echte italianen. In elk tentje smaakt het weer anders, de één nog lekkerder dan de ander. Hoewel ik wel weet dat ik hier in Nederland nooit kan tippen aan de echte Italiano, kan ik het toch nooit laten om te proberen. Ik moet toegeven, de variatie die mijn vriendin me regelmatig voorzet komt heel dicht in de buurt van the real thing! Nu nog die broodjes grillen met die knoflookolie…

Benodigdheden

– 250 Gr snoeptomaten
– 1 kleine rode ui
– 4/5 grote blaadjes verse basilicum
– scheutje olijfolie
– 1 avocado
– sla naar keuze (veldsla is heerlijk)

Werkwijze

Snijd de tomaatjes in 3 stukjes of door midden als ze klein zijn. Snipper het uitje heel klein. Doe alles in een bakje en doe er een scheutje olijfolie overheen. Hak de basilicum fijn (of scheur in kleine stukjes) en voeg toe, schep om.

Snijd de avocado in blokjes en meng voorzichtig door de tomaten. Serveer op een bedje van veldsla.

Ik heb de avocado erbij gedaan omdat ik deze toevallig had liggen en omdat ik er dol op ben! Maar je kunt natuurlijk ook deze salade zonder avocado maken! Sprenkel er voor de echte ervaring nog wat knoflookolie overheen.

Buon Appetito!

Wat vind jij de lekkerste Italiaanse specialiteit?

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 + 13 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X