De enige juiste manier om avocado te snijden!

avocado snijden

Avocado, we zijn er gék op! In de salade, in een smoothie of gewoon op zichzelf, deze groene delight smaakt altijd overal heerlijk bij. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke gegrilde avocado!

Avocado is ook nog eens supergezond!

Boordevol goede enkelvoudig onverzadigde vetten en ja helaas, ook boordevol calorieën. Het kan soms lijken alsof avocado’s dikmakers zijn. Niet is minder waar! De vetten in een avocado hebben een gunstig effect op je cholesterol en de vezels die erin zitten ondersteunen je spijsvertering. Daarnaast krijg je een scala aan vitaminen en mineralen binnen als je een avocado eet. Denk maar aan Kalium (zit ook in bananen), foliumzuur en magnesium, vitamine B, C, E en K, eigenlijk is een avocado dus een wandelende vitaminebom! Maak je dus niet druk als je een avocado per dag eet, je zult er niet dik van worden.

Wel stralend, gezond en superenergiek!

Maar, het is niet altijd makkelijk om deze heerlijke vruchten (ja een avocado is fruit) te snijden. Als je ze schilt en dan snijdt glibbert de avocado alle kanten op. Snijd je ze doormidden en lepel je het vlees eruit, dan glijdt de avocado van je plankje af en is er een kans dat de pit er niet uit wil. Je zit te wrikken, de pit schiet eruit, door je keuken heen, tegen de muur, muur groen, jij baalt.

Dus wat is nou de beste manier om mooie blokjes avocado te krijgen? Dit is de truc:
– Snijd de avocado door midden.
– Peuter de pit eruit (ja hierbij moet je dus oppassen dat de pit niet door de ruimte richting jouw mooie witte muren vliegt.)
– Keep het vruchtvlees horizontaal en verticaal in, maar snijd niet door het vel van de avocado heen.
– Lepel de blokjes avocado uit de schil.

 Het resultaat; mooie blokjes avocado met schone handen! Briljant!

Hoe snijd jij je avocado altijd?

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 + 13 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X